RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Simen Lønning/Mediehuset Nettavisen

Østerriksk stjerne brukte «ulovlig dress»

Sist oppdatert:
Andreas Kofler har fått årets hoppuke ødelagt.

Østerrikeren Andreas Kofler ble nummer åtte under åpningsrennet i den tysk-østerrikske hoppuka søndag, men vil nok likevel ikke være med å kjempe om en topplasering i år.

Hoppstjernen ble nemlig disket i etterkant av rennet for bruk av en ulovlig hoppdress. Han blir dermed kun stående igjen med poengene fra første omgang etter rennet. Dermed er han allerede milevis bak de beste i sammendraget.

Kofler er en av Østerrikes mange store hoppstjerner og vant hoppuken så sent som i 2010.

28-åringen har også tidligere blitt disket for bruk av ulovlig hoppdress. Det skjedde i 2010 da han brukte en for stor dress. Den gang fikk det imidlertid ingen følger for østerrikeren.

Også på Lillehammer denne sesongen ble Kofler disket for å ha brukt en dress som ikke var i henhold til reglene.

Norge fikk søndag en knallstart på hoppuken søndag, da Anders Jacobsen gikk til topps i Oberstdorf. Tom Hilde, Rune Velta og Anders Bardal kom også blant de elleve beste i åpningsrennet.

Sist gang en nordmann gikk til topps i hoppuka totalt, var tilbake i 2006/07. Også den gang var det Anders Jacobsen som vant.

Les flere saker fra 2012:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere