På deadline day ble den tidligere Molde-spilleren omsider klar for Ligue 1-klubben Bordeaux. Etter noen svært hektiske timer aksepterte Romsdals-klubben et bud fra den franske klubben, noe som gjorde at Gregersen kunne forlate den norske landslagssamlingen og reise til sør-vest-Frankrike for å fullføre overgangen.

I forkant av lørdagens storoppgjør åpner han opp om det som skjedde før han fikk drømmeovergangen oppfylt.

- Det var mye frem og tilbake. Det var veldig hektisk og det er typisk at alt skal gjøres de siste dagene. Det var mye usikkerhet når jeg var på landslaget om jeg skulle dra eller ikke, for ting var jo ikke klart, men Bordeaux hadde ordnet et privatfly og sa at ting var klart. Molde hadde ikke sagt det, så det ble litt frem og tilbake, sier Gregersen til Nettavisen om den intense siste dagen av sommerens overgangsvindu.

Se Nettavisens studio før kampen fra klokken 20.35 lørdag. Kampen ser du direkte fra klokken 21.00.

Se oppsummering av overgangen her:

Etter mye frem og tilbake, og noen travle timer den 31. august, løste det seg i løpet av formiddagstimene mellom klubbene. Dermed måtte 26-åringen haste av gårde fra Oslo til den franske vin-hovedstaden.

- Til slutt fikk jeg svar på at nå var alt ordnet og flyet stod klart på Gardermoen. Da var det bare for meg å reise nedover til Frankrike og få det medisinske på plass, forteller Gregersen om hvordan overgangen til slutt gikk i havn.

Tidligere Arsenal-stjerne som makker: - Har fått et veldig nært forhold

Siden Gregersen sluttet seg til sin nye klubb godt ut i Ligue 1-sesongen, har nordmannen etablert seg som en fast brikke i midtforsvaret til en av Frankrikes eldste og mest tradisjonsrike klubber.

De siste ukene har det også blitt bedring i resultatene. I de to siste kampene har Gregersen dannet stopperpar med den tidligere Arsenal-legenden Laurent Koscielny.

- Koscielny har kommet tilbake etter en skade. Det å spille med han, jeg synes vi matcher hverandre veldig bra, sier han.

Landslagsstopperen legger ikke skjul på at han har fått en trygghet av å ha mannen med over 50 landskamper for Frankrike ved sin side.

- Absolutt. Han er en stor leder og en stor fotballspiller. Han gjør ting enklere og er en kjempefin fyr. Han er veldig imøtekommende og blant de som er flinkest til å snakke engelsk. Jeg har fått et veldig nært forhold til han. Han er en jordnær og fin type, men på banen er han en skikkelig leder, sier Gregersen.

Lørdag kveld danner de to etter alt å dømme midtstopperpar mot stjernegalleriet til PSG.

Stortrives i Frankrike: - Føler mer trygghet

Bordeaux har vært Gregersens nye hjemby i snaut to måneder og 26-åringen forteller om andre forhold enn det han har vært vandt til tidligere.

- Det er en veldig stor by og litt annerledes er det. Jeg stortrives, det gjør jeg. Det er masse fine restauranter, men jeg får ikke så mye tid til å gå ut å spise og slikt, sier han.

I tillegg til trivsel utenfor banen har den tidligere Molde-spilleren også funnet formen på banen. Etter den 11. serierunden ble han belønnet med en plass på rundens lag i storavisen L'Equipe etter 1-1-kampen mot Lorient.

- Jeg har tatt nivået etterhvert og hatt en fin progresjon for hver kamp jeg spiller. Jeg føler mer trygghet. Det er selvfølgelig stort å komme på rundens lag, så må jeg bygge videre på det, sier Gregersen.

Slipper Messi-møte: - Det blir en «reality check»

Selvtilliten han har bygget de siste kampene kan være god å ta med seg inn i lørdagens storoppgjør mot PSG. Gregersen slipper dog å bryne seg på Lionel Messi. PSG bekreftet fredag at argentineren mister helgens kamp grunnet en skade han pådro seg mot Lille forrige helg.

- Det blir en «reality check», det blir det så absolutt. Vi ser frem til den kampen her og det kommer til å bli knalltøft, uttalte Gregersen om den kommende kampen til Nettavisen onsdag.

Bordeaux-laget hadde allerede da fått indikasjoner på at Messi ikke ville bli klar til oppgjøret.

- Om det blir noen stor forskjell er noe annet. Enten så får vi poeng eller så lærer vi noe av kampen, sier han i forkant av oppgjøret.

Se video av hva Gregersen tenker om kampen mot PSG:

Messi har hatt en vanskelig start på karrieren i Paris etter overgangen fra Barcelona, og har fortsatt til gode å score i ligaen denne sesongen.

34-åringen har null mål og null målgivende pasninger på de første fem kampene, men har til gjengjeld tre scoringer på tre kamper i Champions League.

Oppgjøret mellom PSG og Bordeaux kan du se på Direktesport 21:00, du kan også følge Nettavisens forhåndssending fra 20:35.