Stians herlige revansje

Foto: Scanpix

NADDERUD (TV 2 Nettavisen): Stian Ohr forlot Vålerenga under store medieoppslag i fjor. Søndag fikk han revansje på gamleklubben.

27.06.04 21:30

Les KAMPFAKTA og SPILLERBØRS her!

(Stabæk - Vålerenga 2-0): Ohr kom inn mot slutten av andre omgang og var den som skaffet Stabæk den avgjørende straffen som sikret de tre poengene.

- Jeg løp fra egen 16-meter og fintet av Rekdal før jeg ble tatt av Ardian Gashi inne i feltet. Dommeren dømte helt riktig straffe til oss. Hadde jeg ikke blitt felt, ville jeg ha scoret. Fra ti meter skulle det ikke vært noen problem, sa Stian Ohr til TV2 Nettavisen etter kampen.

- Jeg husker ingenting etter jeg gikk ned. Gashi tok meg hardt.

- Har ikke vært god nok

Med fatning
Ohr har slitt med tilliten fra start, men tar det med fatning.

- Vi har vært gjennom en tøff periode og jeg er ydmyk i forhold til laguttaket. At Gaute Larsen velger å sette meg på benken, gjør bare at jeg må jobbe enda hardere. Jeg har ikke vært god nok, sa Ohr som jobbet hardt den tiden han fikk.

Tommy Stenersen var også hardtarbeidende. Han fikk æren av å sette inn straffen som Ohr skaffet. På spørsmål om hva som foregår inne i hodet på vei mot krittmerket, smilte han og svarte ærlig.

- Ingenting foregår i hodet, bortsett fra at man tenker på at ballen skal i mål. Selv hadde jeg bestemt meg på forhånd for hvor jeg skulle sette den, fortalte Stenersen som satt ballen til høyre for Vålerengas keeper Pa Dembo Tourray.

Da var jubelen stor på tribunene på Nadderud. De tilreisende supporterne så ingen glede i målet, som var det siste som skjedde i kampen. Dommer Kjell Alseth blåste av rett etter.

Gjestene åpnet best
Det var imidlertid Vålerenga som skulle åpne best foran 5736 tilskuere på Nadderud stadion. I det 14. minutt reddet Stabæk en ball på streken etter en heading fra Daniel Fredheim Holm. Kun flaksen gjorde at gjestene ikke gikk opp i ledelse. To minutter seinere slo David Brocken et frispark for Vålerenga, som kunne endt med nettkjenning, men til side for en god Jon Knudsen i Stabæk-målet.

Nevnte Stenersen var også delaktig til Stabæks første mål da Mads Jørgensen slo et innlegg inn i feltet til Vålerenga i det 34. minutt. Stenersen la videre til midtstopper André Muri som satt ballen bak Vålerengas keeper. Før det hadde Thomas Finstad sløst med en gedigen mulighet, som gikk over mål.

Den andre omgangen var begge lag nære ved å få nettkjenninger. Freddy dos Santos var kanskje nærest når han skøyt i tverrliggeren 20 minutter ut i perioden. Det ville seg imidlertid ikke og alle poengene ble igjen på Nadderud.

- Veldig deilig
Stian Ohr innrømmet at seieren smakte veldig godt.

- Det var veldig deilig når dommeren blåste av kampen, for dette var en kvalitetsseier. Jeg følte vi hadde et bra tak på de og fortjente å vinne denne, sa Ohr som tror at Stabæks dårlige trend til nå kommer av at man har tatt for lett på ting.

- Før sesongen startet var vi sikre på at alt ville snu når vi begynte å spille seriekamper, men det gjorde det ikke. Vi trodde vel at det gikk automatikk i at når alvoret kom, så ville vi reise oss, sier Ohr som likevel berømmer spillergruppa.

- Selv om vi har hatt en veldig tøff periode, har både humøret og stemningen vært veldig bra. Det tror jeg knytter oss sterkere sammen framover og vil gjøre oss til et bedre lag, sier Ohr som får støtte av Stenersen for framtidsønskene.

- Vi er et typisk lag i år som blir bedre jo mer vi spiller av serien. Jeg er veldig positiv når det gjelder sesongen videre, sa han.

- Surt at vi taper
VIF-trener Kjetil Rekdal var naturlig nok ikke fornøyd. En seier på ni mulige forsøk på Nadderud er ikke spesielt imponerende for Oslo-laget.

- Det er surt at vi taper nok en gang på Nadderud, men vi må ta med oss det positive i denne kampen. Vi spiller på bortebane, og har mest ballbestittelse. Med tanke på at vi også har et skudd i stolpen, og i tverrliggeren, synes jeg ikke dette er helt verst, sa han.

- Vi er likevel for beskjedne på bortebane. Vi må være tøffere og ha spissere albuer, la Rekdal til.

Rekdal fikk muligheten til å lage mål selv, men frisparket fra 18 meter klarte Jon Knudsen å fiste over.

- Jeg både håpet og regnet med at ballen ville gå inn, men Knudsen gjorde en bra jobb. Han reddet de i veldig mange situasjoner i dag, sa Rekdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.