RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stig H optimistisk foran helgen

Sist oppdatert:
Det finnes ikke en elitloppsuke uten at Stig H Johansson er i fokus. Stallen har en rekke hester til start til helgen.

Den mest interessante er naturlig nok Citation i Elitloppet søndag.

- Han har kapasitet til å vinne Elitloppet, sier Stig H Johansson.

Solvallatreneren er alene om å ha vunnet Elitloppet seks ganger. Søndag heter Stig H’s våpen Citation, som hadde flaks i sportrekningen og fikk spor to. Hesten tok en imponerende seier på Åby og har nå ladet batteriene i tre uker.

- Han er i fin forfatning og slik det er nå om dagen er det ingenting jeg vil forandre på. Det ser bra ut, sier Stig H Johansson.

Citation er av de hestene som kan kalles startrask.

- Jeg synes att han normalt er veldig startrask. Kanskje ikke like lynrask som for eksempel El Nino som jeg så i Lotteriløpet, men jeg tror allikevel at Citation kan svare opp de utvendige hestene i startrushet.

Blir du overrasket om Citation vinner Elitloppet?

- Det beror helt på hvordan løpet blir kjørt. Hesten kan vinne på ett slikt sett at jeg blir overrasket over at han kunne vinne med det løpsopplegget. Siden utvikler deg seg kanskje slik at jeg etterpå sier at slik løpet ble kjørt, er jeg ikke det dugg overrasket over at han vant.

Citation og Erik Adielsson har vunnet storløp tidligere. Søndag kan det bli en ny triumf, denne gangen i Elitloppet.
Citation og Erik Adielsson har vunnet storløp tidligere. Søndag kan det bli en ny triumf, denne gangen i Elitloppet.

Hva synes du generelt om årets Elitlopp?

- Det ser jo bra ut på papiret, men allikevel er det jo ikke alltid at det blir så bra som man trodde. Forutsetningene finnes i alle fall for at det skal bli riktig bra.

Har du sett Mr Muscleman konkurrere?

- Nei, ikke live, men på video. Det ser ut til å være en riktig tøff hest som ikke er følsom for hvor han havner i løpene. Det er klart at han er en av de beste siden han kommer hit.

Hvem er din favoritt i Elitloppet?

- Min favoritt er selvsagt Citation...

- ...eller mener du hvem jeg tror kommer til å vinne? I så fall sier jeg at det finnes flere, men at Citation er en av dem.

Her kommer Nettavisens tips til lørdagens V75.

Her kommer tipsene til søndagens løp.

Mulig "Hambo-hest" debuterer
Søndag debuterer en meget interessant hest for Stig H. Det er 3-årige Keystone Brady som gjør sin første start på svensk jord. Hesten er meldt til Hambletonian, og det kan godt bli en reise tilbake over Atlanteren.

Hva slags type hest er Keystone Brady?

- Vi kjøpte han fra USA i høst og han hadde skapelige meritter som toåring. Hesten har fått god tid på seg hos oss til å akklimatisere seg og tilpasse seg vår trening. Han har fått mye trening, men ikke i høy fart. Vi har kjørt 1.18,5 over 2000 meter hjemme, og han kjennes bra ut, men det er nok et stykke igjen til toppformen. De nærmeste startene får avgjøre om det blir noe Hambletonian, sier Stig H.

To med sjanse i V75
Lørdag har han seks hester til start innenfor V75. To av disse hever seg klart over mengden og er også de eneste som har vinnersjanse ifølge Stig H.

- Den beste sjansen har Quantum Joyride (V75-2) og Persos Yankee (V75-6). Quantum Joyride var fin i seiersløpet. Hun har fått en bra utgangsposisjon siden hun er startrask. Hun ser fortsatt bra ut og bør være aktuell tidlig.

- Persos Yankee har en dårlig utgangsposisjon, men har vært så bra på slutten at han allikevel skal ha en mulighet.

Dine øvrige V75-hester da?

- Alvena Liston (V75-1) gikk bra sist til tredje, men det er nesten umulig å vinne en finale fra spor tolv en elitloppshelg.

- Lotuschic (V75-3) hang med på Bjerke sist og hadde ikke krefter igjen etter en innvendig reise. Jeg synes ikke at hun kjennes like fin som hun gjorde i årsdebuten da hun vant i Karlstad. Hesten må vise seg litt skjerpet før jeg tør å tro på henne.

- Sea Shore (V75-5) og Boudica (V75-7) går jevnt bra, men rekker ikke til seier. De har fin form begge to, men vi får være fornøyd med premie.

Kilde: kanal75

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere