RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stilfull V5-banker

Foto: Hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Både hest og kusk har eleganse og blir bankertipset i torsdagens V5-lunsj på Bjerke.

Klikk her for V5-forslag

Dressedforsuccess U.S. og Hans Petter Tholfsen skal normalt være et sikkert valg.

Hans Petter Tholfsen er en av travsportens store gentlemen. Eleganten fra Sandefjord har oppnådd stor suksess gjennom flere tiår innen sporten. I dag sender han ut stallens nye stjerneskudd med det velkligende navnet Dressedforsuccess U.S.. Den treårige hoppa imponerte ved å vinne i sitt første løp i sitt nye hjemland i et internasjonalt unghestløp på Bjerke på Oslo Grand Prix-dagen. USA-importen viste frem en herlig speed nedover oppløpet og vant på en overbevisende måte etter perfekt løpsopplegg.

Kjemp om de store pottene med andelslag på nett!

Ulf Thoresens minneløp
Et løp Hans Petter Tholfsen sikter inn er Ulf Thoresens minneløp på Jarlsberg i juli. Om han satser på den åpne klassen eller og valget blir å starte i hoppeavdelingen vites ennå ikke, men det vi vet er at den nøkterne Sandefjord-karen har høye tanker om 9 Dressedforsuccess U.S. I dagens løp blir hun storfavoritt i V5-1. Trolig er det bare uhell som kan skrinlegge seiersplanene. Yankee Glide-datteren er normalt travsikker. Skulle hun rote seg bort vil de fleste kuponger falle fra i V5. Typisk nok tror vi Tholfsens tidligere stallhest Rite On Volo vil vinne dersom hans Dressedforsuccess U.S. mot formodning skulle svikte.

Lever eksperttipsene fra Sportspill her

2 Chevy Man får tipset i V5-2. Vallaken var ikke som best i den siste starten på Bjerke 12.mai. Før det løpet hadde fireåringen tatt to vanntette seire. Nå melder kretsen rundt hesten om positive hurtigarbeider i trening. 4 Ringo Ducal har vist radikal fremgang den siste tiden. Har en fin oppgave i dag og er en selvskreven strek på V5-kupongen. 6 Tinka har vist seg forbedret i Steinar Holms trening. I den forrige starten stormet hun til det fra samme spor, men da handlet det om voltestart. Får ikke den samme farten kontra konkurrentene med bilstart, men kan uansett åpne fort. Hun bør markeres. 3 Gallant Victory er mye bedre enn vist. Han traver med håndbrekket på i løp, mens han flyr som en vind i trening. Får han farten opp er han mer en god nok til å legge konkurrentene på rygg. 8 Finelife Augustinu leverte en debut med mersmak, men galopperte sist. Aktuell om han unngår galopp. Skrellvarianter er 9 Lindermann Limit og 11 Oscar Hovmand.

Øk vinnersjansene dine med systemspill

To hester er nok
I den tredje avdelingen skal vi ikke sløse med V5-markeringene. Dette ser oversiktelig ut og vi tror seieren vil stå mellom 3 Carpe Emmanova og 9 Glady L. Førstnevnte imponerte stort i sin andre start da han holdt unna for blant annet Paco Halbak (vant overlegent på Bjerke i går) som er en meget bra hest. Vi tror Geir Vegard Gundersen kjører til tet med Carpe Emmanova. Derfra blir hoppa vanskelig å beseire. Glady L kan klare det. Leverte en strålende avslutning til annen bak seiersmaskinen Zantana Transs R på Biri etter galopp sist. I dag får Høitomts sjansen bak hoppa.

Annonse: Grøstad og Lerum holder toppform. I dag byr de på nye elleville ideer

Endelig Hahnemann
V5-4/DD-1: Han hadde en fin sesong med fire seire i fjor på femten starter, men egentlig skulle han hatt et enda større grunnlag. 5 Hahnemann har gått med håndbrekket på og hadde vunnet enda flere løp om han hadde bydd seg til tilstrekkelig. I år har det bare vært sorgen med fire starter uten å løse en eneste krone. Bli dog ikke lurt av den begredelige programraden. På Klosterskogen sist viste han seg kraftig forbedret. Etter en forsiktig start kjørte Geir Vegard Gundersen tidlig frem i dødens da tempoet var lavt. Hanhnemann måtte dermed vandre utvendig i resten av løpet. Han holdt koken sterkt i tempoøkningen i sisterunden, men galopperte i siste sving. Hadde kjempet om plassen bak vinneren uten den utskeielsen. Gangen før satt han stengt med masse krefter i kulissene på Bjerke. Dagens motstand er høyst overkommelig. Dersom uflakskvoten er oppbrukt tror vi Andover Hall-sønnen vinner V5-4/DD-1 i dag. 1 Ready Ås rangeres nærmest. Telemarkingen har avsluttet godt i sine to siste starter og avslørt flott form. Står fint til i dag og kan speede fort med det rette løpsopplegget. 10 Sherbie er veldig bra på sitt beste. Avhengig av tempo i dag fra et trasig starspor. Formkurven peker oppover. 9 Sierra Bowl og 3 Crown Va Bene er skrellobjektene.

Vi har god tro på at 1 Big City Rambler leder V5-finalen fra start til mål. Han er kjapp ut og vi tror han vil vokse en klasse om han når tetposisjonen. Han fikk et vanskelig løp av eieren sist, mens han var meget god i knallharde omgivelser nest sist. Kan være er friskt bankeralternativ. Vi går imot siden vi ikke er helt sikre på at han forsvarer sporet. Vi rangerer 9 Big Buddy nærmest. Han er på gang og kan kjempe i striden dersom han ikke galopperer nok en gang. Formkusken Hans Christian Holm får sjansen som kusk i dag. 6 Fidel L blir manges favoritt. Har ikke imponert hitil i sesongen, men har også møtt sterk motstand i flere av løpene. Vant seks løp i fjor og kan være tilbake i vinnersirkelen om det klaffer fra et noe sjanseartet startspor. 11 Spido Va Bene avsluttet fort sist. Har formen på plass, men er fullstendig avhengig av at de kjører tøft og blir trøtte til slutt de som sitter foran. 3 Canary og 2 Pine Victory er begge bedre enn raden og kan være noe for de som fisker på litt dypere vann.

Klikk her for V5-forslag. For Dagens Dobbel klikk her.

Sportspill.no on Facebook

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere