RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX

Stille rundt Chelsea-ryktene

Sist oppdatert:
ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): Pa Demboo Tourays innsats i hatoppgjøret mot Lillestrøm gikk fra det miserable til det utrolige. Nå spekuleres det i om han blir værende i Oslo, eller er på vei til utlandet.

Pa Demboo Touray hadde en høyst variabel innsats mot erkefienden Lillestrøm Mens han i førsteomgangen så ut som om han på forhånd hadde marinert keeperhanskene i såpelake, viste han i andreomgang en redning i ypperste verdensklasse.

Nå spekuleres det i hans fremtid i Vålerenga, og nok en gang er det Roman Abramovich som er årsaken. I følge Dagsavisen er situasjonen som følger:

Innviklet
Chelsea har kjøpt den tsjekkiske landslagskeeperen Peter Cech fra den franske klubben Rennes. Rennes må ha seg ny keeper og skal være i ferd med å inngå en fireårsavtale med Djurgårdens og Sveriges landslagskeeper Andreas Isaksson. Da må Djurgården ha ny keeper, og den mest nærliggende kandidaten er utleid til Vålerenga og dermed er Touray svenskenes eiendom, referer vpn.no.

- Jeg har ikke hørt noen ting fra Djurgården, og håper å bli værende her. Jeg trives i Vålerenga og Norge, sier den storvokste keeperen til TV 2 Nettavisen, som også har en norsk kjæreste.

Søndag holdt han nullen for fjerde gang denne sesongen, men det kan han takke høyere makter for: Før sidebyttet så 24-åringen ut som om han var sponset av Zalo, og i løpet av tre hektiske minutter midtveis i førsteomgangen gjorde han alt han kunne for å forære hjemmelaget nettkjenning.

- Det var fuktig i dag, og ballen var svært glatt, forklarer Vålerengas sisteskanse på at ballen havnet alle steder unntatt i hans eget grep.

Han får støtte for sitt offensive feltarbeid av sjefen sjøl, Kjetil Rekdal:

- Vi viste at Lillestrøm kom til å slå mange høye baller inn i midten, og det gjorde de også i dag. Da er det svært viktig å ha en keeper som går ut i feltet, sier VIF-treneren.

Fra glider til klister
I andreomgangen gikk det bedre, og det skyldtes to ting.

- I pausen snakket vi om at vi måtte jobbe mer for å blokkere innleggene til Lillestrøm. Det synes jeg vi lyktes bra med, sier Rekdal.

Og lyktes ikke det, så var Pa Demboo Touray på plass. Den ene redningen han hadde like før slutt, oste det verdensklasse av. Pål Strand slo inn, og en umarkert Gylfi Eiarsson fikk stå på seks meter, og headet knallhardt i motsatt hjørne. En lynkjapp Pa Demboo Touray fikk slengt sin to meter lange og hundre kilo tunge kropp til venstre, og bokset ballen vekk: Mesterlig!

På pressetribunen var det assosiasjoner til Gordon Banks’ legendariske redning i 1970-VM på Pelés heading (samme type, selv om den gikk i motsatt hjørne), men Vålerenga-giganten var bare måtelig imponert over sin egen blokkering.

- Hadde ballen ikke vært så glatt, så ville jeg ha holdt den, hevder Vålerengas sisteskanse ubeskjedent.

Likevel innrømmer den gambiske landslagsspilleren smilende at det nok var én av hans beste redninger i karrieren.

Det skulle bare mangle!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere