Gå til sidens hovedinnhold

- Stillhet er ikke likegyldighet

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er forundret over medieoppstyret rundt Egil Kristiansen.

Tirsdag meldte NRK at flere av jentene på kvinnelandslaget i langrenn ønsker en annen trener enn Egil Kristiansen. Nyheten spredte seg raskt til andre norske medier.

Ennå har ingen av løperne offisielt uttalt at de ønsker å få fjernet Kristiansen. Få av dem har uttalt seg om saken i det hele tatt.

Kristin Størmer Steira sa allerede tirsdag til Nettavisen at hun ikke kjente seg igjen i påstandene, og at hun håper Kristiansen fortsetter. Onsdag gikk Marit Bjørgen ut i Adresseavisen og sa at hun synes temaet er kommet opp på en uheldig måte og et uheldig tidspunkt. Bjørgen sier hun tror hele laget ønsker å ha med Kristiansen videre.

Onsdag kveld ga også Astrid Uhrenholdt Jacobsen (22) på sin hjemmeside uttrykk for sin mening. Ikke om Egil Kristiansen, men om at det i det hele tatt er blitt en sak.

- Ting luftes internt
- Det er ikke så sjelden jeg undrer meg over hvor alt det som står i media kommer fra. Det er nok mange som har fått med seg gårsdagens sak i NRK om damelagets mistillit til trenerne. Da kaster resten av de landsdekkende media seg på bølgen. Uansett hvilken avis du leser i, er denne saken dekket i det vide og brede, uten egentlig å ha noe substans, skriver Heming-jenta

Jacobsen poengterer at ingen på landslaget har gitt uttrykk for at det foreligger et ønske om å fjerne Egil Kristiansen. Hun reagerer også på Nettavisens kommentar, «Har dere baller, jenter?», der det ble gjort et poeng av at bare én av ti jenter svarte på Nettavisens henvendelse tirsdag kveld.

- For å danne et lag som skal utvikle seg og oppnå gode resultater, har man spilleregler. Blant annet luftes ting internt før det går ut i offentligheten. Derfor blir det så meningsløst at stillhet fra løperne skal tolkes som noe annet enn at man ønsker å evaluere/diskutere kun med dem det gjelder, og ikke hele verden, skriver hun, og fortsetter:

- Stillhet er ikke det samme som aksept, nekt eller likegyldighet. Det er kun stillhet ...

Full støtte til Kristiansen
Til tross for medieoppstyret rundt Egil Kristiansen, har sportssjef Åge Skinstad gjort det klart at det er helt uaktuelt å si opp avtalen med kvinnelandslagstreneren.

Også Olympiatoppens fagkonsulen på langrenn, Dag Kaas, stiller seg hundre prosent bak dagens trenerteam. Onsdag rettet han i stedet kritikk mot løperne som skal ha ytret ønske om ny trener.

- Det blir alltid litt støy rundt et lag der ikke resultatene har stått i forhold til forventningene. Men at ting kommer ut på denne måten, er like unødvendig hver gang. Det skal ikke skje i en ideell verden, men verden er ikke alltid ideell, sa Kaas til Nettavisen.

Etter det Nettavisen erfarer, hadde jentene som er misfornøyde med Kristiansen ingen intensjoner om å gå ut i media nå. Planen var å lufte kritikken internt etter sesongen, som avsluttes med NM del 2 på Røros neste helg.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken