Sesongstarten har vært trøblete for Sheffield United, som står med to poeng og null scorede mål på de første tre kampene.

Sander Berge har vært blant klubbens mest fremtredende spillere i innledningen, og foreløpig virker det som det forblir slik.

- Jeg har sett kampene han har spilt så langt denne sesongen, og han var soleklart best på laget sitt i serieåpningen og helt anonym mot WBA i 4-0-tapet sist. Det er åpenbart at han er den største profilen, viktigste spilleren og den de kan tjene mest penger på. Det gjør at han ikke kommer til å gå på billigsalg, fordi de trenger han i jakten på opprykk, sier Stamsø Møller til Nettavisen.

Les også: Barmen har fått sparken i Brann

- Havnet i en klemme

Mange trodde at Berge ville forsvinne fra Sheffield United i løpet av sommeren overgangsmarked, men nå har det vært stille rundt 23-åringen en god stund.

- Han har hatt uflaks med den skaden som har holdt han ute så lenge, uten den kunne han vist at han er en god Premier League-spiller. Jeg tror han ville spilt i den øverste divisjonen hvis han ikke hadde blitt skada, men nå ser jeg for meg at han blir. Man ser eksempler på spillere som har hatt godt av en sesong i Championship, som blant annet Ismaïla Sarr i Watford og Emil Buendia som nå er i Aston Villa. Problemet er bare at Sheffield United er ikke ser bra ut nå.

Les også: Bekreftet: Martin Ødegaard klar for Arsenal

Til tross for de positive ordene, mener Stamsø Møller at det ikke er helt ideelt for utvikling til 23-åringen.

- Akkurat nå havner han jo litt i en klemme, for det hadde uten tvil vært optimalt for han å spille i en annen klubb på et høyere nivå. Skulle det bli en skade eller at en spiller blir solgt fra en «midten eller nedover»-klubb i Premier Leauge, så kan det jo plutselig dukke opp en mulighet. Det er ikke noe krise om han blir, men det er heller ikke ideelt.

- Hva tror du Ståle Solbakken tenker om tingenes tilstand?

- Jeg tror ikke han er bekymret på kortsikt, men på langsikt er det nok litt annerledes. Først og fremst er det den uka i september som er viktig for landslaget, og da mener jeg at det ikke er noe grunn til bekymring for at Berge ikke skal være klar. På langsikt skal ikke han spille Championship, så hvis det vedvarer kommer det til å bli kritisk.

- Vet det er stor interesse

Ståle Solbakken er klar på at det først og fremst ikke er stedet han spiller som er det viktigste for Sander Berge akkurat nå.

- Det viktigste for Sander er å spille fotball igjen, og nå har han vært skadefri de siste tre kampene. Om det blir et klubbskifte nå, til jul eller neste sommer er ikke så relevant akkurat nå. Når du har vært ute så lenge som han har, så er det en liten usikkerhet rundt deg som spiller. Interessen er der, men prislappen er høy, sier landslagssjefen til Nettavisen.

- Har du hatt noe kontakt med Berge omkring situasjonen?

- Ja, vi har snakket litt sammen. Han vil bare spille fotball, så han er rolig på det. Sander har fått en god oppkjøring og er i rute, og har fått flere kamper i beina. De har kontroll på hvilke valg som er riktig, og i en slik situasjon er det viktig å være rolige.

Les også: Dette tror ekspertene kan være et godt nestesteg for Berge

I starten av sommeren dukket Berges navn opp i flere ryktespalter, men det har blitt mindre og mindre skriverier om den høyreiste midtbanespilleren fra Asker.

- Han overlever nok det fint, men alt kan skje. Jeg tror det kan skje noe nå, til jul eller neste sommer. Han er i ferd med å jobbe seg opp igjen, sier Solbakken og fortsetter:

Og fortsetter:

- Det er 100% sikkert større interesse for Sander nå, enn før sommeren. Men dette handler om at ting skal passe, for både han og klubb. Markedet er vanskelig nå, og han har akkurat kommet tilbake fra skade. Jeg vet at det er klubber som følger han, fordi jeg har snakket med både Sander selv og andre klubber.

Stamsø Møller mener at Championship ikke nødvendigvis passer Berges spillestil, og skulle helst sett han i en annen liga.

- Championship har blitt litt moderne, men jeg tror at han er mer egnet for Premier League. Jeg har alltid tenkt at han kunne gjort det veldig bra i enten Spania eller Italia, så han passer bedre i La Liga enn i Championship. Han er nok høyt på listen til flere lag, men akkurat tviler jeg på at det blir noen overgang, avslutter eksperten.