RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stilskifte i Tromsø

Sist oppdatert:
I løpet av fire kamper som trener for Tromsø, har Steinar Nilsen avslørt en helt annen filosofi enn sine forgjengere.

ALFHEIM STADION (TV 2 Nettavisen): TROMSØ-MOLDE 2-1

Forgjengerne Per-Mathias Høgmo og Otto Ulseth var begge prestasjonsorienterte, og fokuserte på at resultatene ville komme som følge av prestasjonene.

Nilsen er kun resultatorientert, noe også innbyttene i kampen mot Molde demonstrerte:

Mens kampen sto og vippet på 1-1 kvarteret før slutt, gjorde Nilsen spissen Stephen Ademolu klar for innbytte i jakten på seiersmålet. I mellomtiden ga Ole Martin Årst Tromsø ledelsen, og alle planer fra benken ble lagt om; i stedet for en offensiv satsning, ble Bjørn Johansen satt inn som en tredje midtstopper de ti siste minuttene.

Kynisk
- Du må gjerne kalle meg kynisk, men i den situasjonen vi befinner oss i nå, er vi avhengig av å krige om hvert eneste poeng vi kan få - og gjøre det som er nødvendig for å skaffe disse poengene. Stephen fortjente å få spille i dag, og jeg skjønner ham dersom han er skuffet. Men det ville være råflott å sette han innpå når det handlet om å forsvare en ledelse, mener Nilsen.

Spillerne i Tromsø hilser det nye fokuset velkommen.

- Flere av oss begynte å bli lei av å søke trøst i gode prestasjoner etter de tapte fotballkamper, sier lagkaptein Ole Martin Årst.

Null tap!
Han vegrer seg for å sammenlikne dagens trener med forgjengerne, og tror forskjellene på litt lengre sikt vil reduseres.

- Men vi lever av resultatene alle sammen, og må naturligvis skape disse. Jeg tror ikke en justering av prioriteringen vil gjøre prestasjonene våre dårligere, sier han.

For Nilsen er foreløpig status grei nok: På sine fire kamper som TIL-trener har det blitt to seiere (Molde og Esbjerg i UEFA-cupkvalifisering), og to uavgjorte (Brann og Vålerenga).

- Har du reflektert noe mer over at fotballekspertene var skeptisk til at du skulle overta treneransvaret?

- Ikke noe mer enn at det kanskje er greit at ekspertene jobber i media og ikke på treningsfeltene, sier Nilsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere