Tidligere i år dukket Karsten Warholm opp i den svært populære podkasten «Kontoret». Med i spissen, inviteres kjente fjes til å snakke om løst og fast i de ukentlige episodene. Podkast-innehaveren, som har blitt et svært kjent navn i ulike sosiale medier, har tidligere blitt kritisert for å fronte alkoholinntak.

Samme med gjestene inntas det gjerne flere enheter under innspilling. Dette var ikke tilfelle med Warholm, som hadde sagt tydelig ifra om akkurat dette på forhånd.

– La mitt preg på det

– Jeg sa ifra om hvordan det måtte være dersom jeg skulle stille opp, og det ble aldri noe diskusjon rundt det. Jeg er en toppidrettsutøver og har mine verdier og mitt levesett. Da kunne det ikke være noe alkohol. Det er ikke noe jeg står inne for eller ønsker å være med på, sier friidrettsstjernen til Nettavisen.

Les også: Warholm om kjærestens rolle: – Mer enn «dama til»

Warholm skryter av opplevelsen og sier at han har fått flere gode tilbakemeldinger i ettertid. I podkasten snakker han om alt fra sesongoppkjøringen til møtet med Kong Harald.

– Jeg la mitt preg på det og gjorde det på en måte som passet med hva jeg ønsket. Dette er gutter som lager forskjellige typer innhold, men jeg føler at episoden passet meg bra, sånn den ble til slutt.

Sett av titusenvis

På YouTube er episoden sett av nærmere 50.000 mennesker. Den ligger også ute på Spotify og andre strømmetjenester. Warholm opplever at mange har fått med seg hans besøk.

– Det er et forum som mange som også følger meg følger med på. Jeg har fått flere tilbakemeldinger på at folk likte å se meg i et sånt format, forteller han videre.

En rekke kjente navn har gjestet «Kontoret». Deriblant Sophie Elise Isachsen, Frank Løke og Erik Follestad. Podkasten er velkjent blant yngre lyttere i tenårene og det er nettopp derfor Westerlin har fått kritikk for frontingen av alkohol.

Denne kritikken har Westerlin senere gått ut i sine sosiale medier med et motsvar til:

– Problematisk

Ragnhild Kaski, generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av-og-til, er blant de som har gått hardt ut mot blant annet podkasten.

– At en voksen mann lager innhold i stor grad basert på alkohol for gutter i 11-årsalderen er ikke bare flaut, det er også problematisk, skrev hun i et debattinnlegg i VG i mars.

Det ble altså ikke drukket alkohol da Warholm gjestet podkasten. Hekkeløperen poengterte også flere ganger at satsingen gjør at han sjelden har mulighet til å ta seg en fest.

– Det har ikke blitt så mye sånt for min del, men jeg får ta det igjen, tenker jeg. Det er aldri for sent, sier Warholm og referer til livet etter karriereslutt.

Til Nettavisen forteller han at han ikke har satt noen sluttdato for hekkeløpingen og at han heller ikke har noen reserveplan.

Det virker han heller ikke å trenge, slik han har prestert de siste årene. 27-åringen har vunnet VM, EM og OL og har i tillegg verdensrekorden på 400 meter hekk.

I år sesongåpner han med Bislett Games i juni, før årets hovedmål venter i august.