Nilsson har vært observert på skiskytterstadion i Östersund de siste dagene. Der var hun også søndag.

– Jeg skal bare prøve litt, sa 26-åringen først til den svenske statskanalen.

Les også:FIS avlyser resten av verdenscupsesongen - Klæbo slakter forbundets håndtering

Men ifølge kildene som SVT har tilgang til er det planer med alvor i fra Nilssons side.

Seneres søndag ettermiddag bekreftet hun også ryktene selv, i form av en pressemelding.

- Jeg har alltid visst at jeg kommer til å satse på skiskyting. Det ser så «himla» kult ut, heter det i pressemeldingen.

Les også: Isabell (19) er en av Norges sterkeste jenter: - Gutter skal alltid utfordre meg i håndbak (+)

Falla ønsker lykke til

En av Nilssons argeste konkurrenter de siste årene, Maiken Caspersen Falla, synes det står respekt av valget til svensken.

- Det er et tøft valg Stina har gjort, men også litt kult for hun gjør jo det som er riktig for henne, sier Maiken Caspersen Falla i en pressemelding via Norges Skiforbund.

Hun synes det har vært veldig gøy og inspirerende, samt motiverende, å ha hatt Stina som konkurrent i langrennssporet gjennom mange knivskarpe dueller.

- Jeg ønsker Stina lykke til og håper virkelig at hun lykkes med skiskyting også, og om ikke er hun selvfølgelig hjertelig velkommen tilbake, sier Falla videre.

Blant de største

Stina Nilsson er en av Sveriges aller største langrennsstjerner og har blant annet vunnet OL-gull i sprint i Pyeongchang i 2018. I tillegg tok hun to VM-gull i Seefeld sist vinter, både i stafett og sprintstafett. Hun sto øverst på pallen i åtte verdenscuprenn og vant sprintcupen sammenlagt.

I alt står hun med sju medaljer i VM-sammenheng.

Les også: Mange permitteringer i Norges Skiskytterforbund

Nilsson ble hele Sveriges kjæledegge da hun tok sølv på sprinten bak Marit Bjørgen under ski-VM i Falun i 2015. Da fikk hun kallenavnet «Silver-Stina». Hun kom inn i langrennslandslaget i 2013.

Nilsson avsluttet langrennssesongen i februar. Trolig hadde hun trent for hardt etter at hun hadde pådratt seg en skade i halebeinet sist sommer.

- Jeg tok meg ikke tid til å hvile da og helbrede det som var der, sa hun til SVT den gang.

Hennes siste langrenn ble 1. etappe av Tour de Ski i romjula.

Les også: Ut av det blå tok en ukjent 19-åring verden med storm. Da startet et utrolig kaos: - Vi fikk panikk. Hva er det som skjer? (+)

Rehabilitering

I de siste månedene har det handlet om rehabilitering etter skadene. I aller største hemmelighet har hun oppholdt seg på standplass på skiskytterstadion i Östersund, og nå har hun bestemt seg.

- Grunntanken var å kjøre langrenn fram til OL i Beijing i 2022, og så bytte etter det. På grunn av skaden har jeg fått mer tid til å tenke og prøveskyte, og jeg kjenner at jeg ikke vil vente lenger. Det er altfor morsomt til det.

Les også: Skiskytteren Martin Fourcade legger opp

Følger skiskytter-legende

Nilsson sier at hun ikke bytter idrett bare fordi det er morsomt. Det handler også om at skiskyting lokker med en annen type utfordring enn langrenn.

- Jeg elsker at det handler om en idrett som gjør at du må ta kontroll over kroppen og sinnet på samme tid, sier Nilsson i pressemeldingen.

Skistjernen følger dermed i samme fotspor som Magdalena Forsberg, som var langrennsløper frem til hun ble en av verdens beste skiskyttere gjennom tidene, med blant annet seks VM-gull.

Les også: Kollaps for Eckhoff da verdenscupseieren glapp - det som skjedde etter rennet vekker reaksjoner: - Galskap