RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Stjal trafikkskilt i beruset tilstand

Sist oppdatert:
Tidligere U23-verdensmester avsluttet en katastrofal sesong på denne måten.

Politiet i den franske byen Toulouse meldte fredag formiddag at de hadde tatt en beruset trafikkskilt-tyv på fersken.

Det var ingen hvem som helst.

Mannen som ble tatt på fersken natt til fredag var den 23 år gamle proffrytteren Romain Sicard, skriver ladepeche.fr.

Franskmannen vant Tour de l'Avenir i 2009, det samme årets ble han også verdensmester i U23-klassen.

Trafikkjegle i baksetet
World Tour-laget Euskaltel-Euskadi, hvor Romain Sicard har stått på lønningslisten siden 2010, har bekreftet hendelsen. De vil møte rytteren så fort som mulig, og deretter vurdere saken opp mot deres interne retningslinjer.

Sicard nektet å oppgi sin identitet overfor det franske poliitet. Politiet foretok flere undersøkelser, deriblant promilletestet de franskmannen. Testen viste at trafikkskilt-tyven hadde promille og senere fant de også en trafikkjegle i baksetet av bilen hans.

Hva han skulle med dette, trafikkskiltet - og kjeglen, vet nok bare hovedpersonen selv.

Franskmannen har ikke hatt noen god sesong på sykkelsetet. Sicard har kun fullført et ritt denne sesongen, og det var den lite imponerende 66.-plassen i Vuelta a Andalucía tilbake februar måned. Stortalentet avsluttet sesongen med en mislykket tur til Canada i starten av semtember, hvor han brøt både GP de Québec og GP de Montréal.

Mistet kraften i det ene beinet
Det til tross for en flott førstesesong på World Touren hvor han blant annet ble nummer elleve i Critérium du Dauphiné.

Rytteren som kommer fra talentfabrikken Orbea, som også sponser Euskaltel-Euskadi med sykler, har ifølge det basiske laget slitt med en merkelig skade de siste tolv månedene.

- Vi kunne se at han manglet styrken i det ene beinet hans, men vi har ikke klart å finne ut nøyaktig hvorfor. Vi har gjort tusen tester, og vi kan bare håpe at vi finner ut av problemet i løpet av vinteren. Jeg er overbevist om at han vil komme tilbake, og at vi fremdeles har en av sykkelsportens største talenter, sa den avtroppende Euskaltel-Euskadi-sjefen, Igor González de Galdeano, tidligere i år ifølge cyclingnews.com.

Romain Sicards karriere i resultater!

PS! Romain Sicard er sammen med Pierre Cazaux de eneste ikke-spanske rytterne i Euskaltel-Euskadi, som kjent kun av basiske ryttere. Men de er begge født i henholdvis Bayonne og Saint-Palais (sørvest i Frankrike), som er en del av Baskerland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere