RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjerne mister Liège-Bastogne-Liège

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Nok en nedtur for dansk VM-medaljør.

Etter 9.-plass i Flandern rundt og 3.-plass i Gent-Wevelgem, kunne man tro at Matti Breschel igjen var å regne med som klassikerrytter.

Men Ardennene ble langt ifra en opptur for dansken.

LIVE: procycling.no følger Liège-Bastogne-Liège LIVE fra første tråkk 10:40, søndag! Vi sees!

Amstel Gold Race var årets store mål. Han droppet Paris-Roubaix for å være i slag der, men da hovedfeltet kjempet oppover Cauberg, hadde 27-åringen fra Ballerup allerede stått av.

Mister sykkelmonument
Nå er det klart at Rabobank-rytter ikke starter søndagens Liège-Bastogne-Liège.

- Jeg står over denne, slik at jeg får hvilt ut. Jeg tar fem dager hvor jeg kobler helt av, og så begynner jeg å trene igjen. Dette er det eneste tidspunktet av sesongen hvor jeg kan ta pause, og det blir en lang sesong, forteller han til tv2sporten.dk.

VM i Limburg i september blir naturlig nok det siste store målet i årets sesong, men det er nok å henge fingrene i før den tid.

Breschel mistet hele klassikersesongen i fjor grunnet kneskade. VM på hjemmebane i København forsvant i det samme dragsuget.

Hjem til Danmark
I år skulle han nedprioritere Flandern rundt og Paris-Roubaix for å være sterk under Amstel Gold Race og Liège-Bastogne-Liège, men det fungerte heller ikke.

Nå blir neste stopp Belgia rundt den 23. mai.

Selv virker han ikke altfor deppet på grunn av pustepausen.

- Det gir meg muligheten til legge opp et mer spesifikt treningsprogram, med blant annet klatreøkter som vil gjøre meg sterkere, sier Breschel som i første omgang reiser hjem til Danmark for å få litt fred og ro.

PS! Matti Breschel tok sølv under VM i Geelong for to år siden. Husker du hvem som vant? Det gjør vi!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere