Gå til sidens hovedinnhold

Stjernealpinist i sorg etter farens bortgang

Den amerikanske alpinstjernen Mikaela Shiffrin har mistet en av sine aller viktigste støttespillere. Mandag meddelte hun at faren Jeff brått har gått bort.

Det var i en oppdatering på Instagram at Shiffrin, som er en av alpinsirkusets aller største profiler, delte den følelsesladde nyheten med sine følgere.

– Familien min føler på en hjertesorg uten sidestykke etter den uventede bortgangen til min godhjertede, kjærlige, omsorgsfulle, tålmodige og fantastiske far, skriver hun.

– Vårt fjell, vårt hav, vår soloppgang, vårt hjerte, vår sjel, vår alt. Han lærte oss så mye verdifullt, fortsetter 24-åringen i oppdateringen.

Grunnfjellet i familien

Faren har vært en av Shiffrins aller viktigste støttespillere gjennom karrieren. Han etterlater seg også kona Eileen og sønnen Taylor.

I mandagens meddelelse fremhever Shiffrin farens mantra om å «være snill, tenke først» som noe hun vil ta med seg videre i livet og aldri glemme.

– Han var grunnfjellet i vår familie, og vi savner han fryktelig, skriver 24-åringen og takker deretter omgivelsene for at familiens privatliv blir respektert i sorgen.

Mikaela Shiffrin leder verdenscupen i alpint sammenlagt og styrer mot en ny strålende sesong. Hun har så langt 270 poengs forsprang på italienske Federica Brignone.

Moren trente

Totalt står hun med 66 verdenscupseirer i karrieren. Merittlisten inneholder også to OL-gull.

24-åringen hadde i mange år moren Eileen som trener. Faren Jeff spilte samtidig også en betydelig rolle i teamet rundt henne.

Shiffrin sto over sist helgs verdenscuprenn i Sotsji for å legge inn en treningsperiode. Kommende helg skal det kjøres nye fartsrenn i Garmisch-Partenkirchen.

Det er usikkert om Shiffrin kommer til start der.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken