RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjerneback til Boston

Sist oppdatert:
Boston Bruins tradet onsdag kveld til seg NHLs poengbeste offensive back i Sergei Gonchar. Prisen var dyr, men overkommelig i jakten på Stanley Cup.

Boston Bruins har i flere år blitt kritisert for å ikke satse hardt nok på Stanley Cup.

Etter onsdagens trade kan fans og eksperter vanskelig klage.

Offensiv stjerne
Sergei Gonchar, NHLs kanskje beste offensive back, ble hentet inn fra Washington Capitals i bytte mot Shaone Morrisonn og to høye draftvalg. Gonchar har sju mål og 42 assists på 49 kamper denne sesongen.

- Vi blir helt klart mye bedre med Sergei i laget. Overtallsspillet blir mye bedre. Vi er en seriøs utfordrer nå, sier Bostons kaptein Joe Thornton i om traden.

Han er i ferd med å passere 50 poeng for femte sesong på rad.

Gonchars pucktransporterende spillestil er ment å styrke Bruins' offensivt, spesielt i power play. Kanskje kan han også bidra til at laget vinne President's Trophy som beste lag i grunnserien.

Trengte en slik type
- Denne tilveksten gjør oss til et bedre hockeylag. Han er en av de aller beste offensive backene i sporten, og det var et element vi følte vi trengte å oppgradere oss på. Han transporterer pucken veldig bra, har glimrende spillesinn og blir en stor forsterkning i vårt overtallsspill, sa general manager Mike O'Connell.

Sergei Gonchar har scoret mer enn ti mål på én sesong sju ganger tidligere. I 2001/02-sesongen scoret han 26 mål. Gonchar er inne i sitt siste år av en fireårskontrakt.

Washington har kvittet seg med alt de har av stjerner de siste ukene, for å redusere lønnsutgiftene de siste månedene før ligaen skal reforhandle lønnsavtalen mellom spillere og klubbeiere.

Stjernene borte
All Star-spillere som Jaromir Jagr, Peter Bondra og Robert Lang har alle blitt tradet vekk i løpet av noen få uker. Nestemann ut kan bli Olaf Kolzig.

Morrisonn ble valgt som nummer 19 totalt i 2001-draften, og er i ferd med å etablere seg i NHL. Han har spilt 30 kamper for Boston denne sesongen, og notert åtte poeng.

- Shaone Morrisonn var den beste unge backen som var tilgjengelig, og spilleren vi ønsket oss. Vi er glade for å ha ham, og forventer at han får en rolle som en av våre fire beste backer i mange år framover, sa Capitals' GM George McPhee.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere