Gå til sidens hovedinnhold

Stjernedommer kjøpt av MasterCard

Verdens mest kjente fotballdommer blir businessrådgiver for kredittkortselskapet.

Mastercard henter nå inn mannen som i en årrekke var regnet som verdens beste fløyteblåser, Pierluigi Collina.

NA24 - din næringslivsavis

47-åringen måtte pensjonere seg som dommer ved oppnådd aldersgrense i august 2005, men stiller godt kvalifisert i sin nye jobb.

Doktorgrad i økonomi
Italieneren har nemlig doktorgrad i økonomi, og skal ved siden av å gi råd til forretningsfolk reise Europa rundt og foredra for unge dommeraspiranter.

Og Collina er ikke alene om å være Mastercards ambassadør. Kredittkortselskapet har også sikret seg Pelé, Eusebio, Bobby Charlton and Jürgen Klinsmann på laget. Og de sponser både EM i fotball og Mesterligaen.

- Å videreføre min erfaring og innsikt til nye dommere er noe jeg gleder meg veldig til. Jeg er veldig stolt av å få jobbe for et selskap som har involvert seg så mye i fotballen over mange år, sier Collina.

Liker basket best
Den skallede fløyteblåserlegenden havnet i full storm da han på tampen av karrieren inngikk en samarbeidsavtale med Opel. Bilfirmaet sponset også AC Milan, og Pierluigi Collina røk dermed uklar med Det italienske fotballforbundet og la opp.

Etter at han hadde blåst sin siste match innrømmet for øvrig den svartkledde at favorittfotballklubben kommer fra Roma og heter Lazio. Men - noe overraskende - er han en enda større supporter av basketballaget Fortitudo Bologna.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen