Stjerneduell etter ordkrig

Foto: AFP/Scanpix

Etter å ha utkjempet en durabelig verbal fight i flere år, møtes nå høydestjernene Patrik Sjöberg og Stefan Holm til duell.

12.01.10 08:40

To av Sveriges aller største friidrettsstjerner gjennom tidene har ikke alltid hatt den beste tonen seg i mellom. Nå skal det avklares en gang for alle hvem av dem som er best, skriver Aftonbladet.

I mars møtes de to pensjonerte stjernene til en meget spesiell høydekonkurranse i Göteborg. I det spørsmålet har det nemlig vært stor uenighet.

Stefan Holm har gjentatte ganger fremhevet sitt OL-gull fra Aten i 2004 – og supplert med at han er den hopperen som har hoppet høyest over sin egen høyde.

– Lei fyren
Hver gang har Sjöberg – som mangler OL-gull – vært raskt med å påpeke at Holm aldri har satt noen verdensrekord.

– Holm kan snakke om at han hopper høyere over sitt eget hode enn noen annen. Men dessverre finnes det ingen slik gren. Da får han begynne på sirkus, sa Sjöberg i 2003.

– Jeg er så fryktelig lei av den fyren. Folk tror han alltid hoppet så høyt, sa Holm på sin side i 2007. Året etter – da han gikk over 2.30 for 119. gang – feiret 33-åringen med å vise fram en T-skjorte med påskriften «119 Holm er flere enn 118 Sjöberg».

Og den verbale oppladningen til marsmøtet er allerede godt i gang.

– Han er en ekstremt god høydehopper, jeg er litt bedre, sier Sjöberg – som også står ansikt til ansikt med Holm i svenskenes utgave av TV-programmet «Mesternes mester» i vår.

Med feil fot
Høydeduellen i Göteborg i mars blir imidlertid det store sverdslaget. Og den blir spesiell. Som følge av at Sjöberg sliter med en skade i venstrebeinet skal nemlig rivalene satse med motsatt fot av det som er vanlig.

Holm tar ikke seieren for gitt.

– Patrik har jo ikke hoppet på 12 år, og jeg er ikke så bra med feil bein. Det blir moro, sier han.

Sjöberg er mer på hugget.

– Nja. Jeg hoppet 2.07 med høyre fot, mens Holm har hoppet 1.67. Men hvem vil ikke se hvem som er best? Jeg vet at Holm vil det, sier han.

PS! De to høydegutta møttes sju ganger i sine aktive karrierer. Hver gang slo Sjöberg den langt yngre konkurrenten. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.