Stjerneduo ordnet dansk EM-gull

Foto: AFP PHOTO / SCANPIX / FRANCK FIFE

Målvakt Niklas Landin kunne knapt fatte hva som skjedde etter Danmarks EM-bragd.

29.01.12 20:06

SERBIA - DANMARK 19-21:

Danmark var nærmest utslått etter det innledende gruppespillet. Sjansen for spill om medaljer var minimal etter tap mot både finalemotstander Serbia og Polen.

- Vi trodde ikke at det var mulig å vinne etter det. Først i semifinalen hadde vi virkelig tro på at det kunne gå hele veien, sa danskenes keeper Niklas Landin ifølge NRK.

Mikkel Hansen var på nytt den store spilleren da Danmark tok EM-gull for andre gang. Mye av æren for triumfen må bakspilleren likevel dele med målvakt Landin.

Sistnevnte reddet nøyaktig halvparten av alle serbiske skudd og ble kåret til finalens beste spiller.

Høy temperatur
Danmark kom tidlig i føringen i fullsatte Beogradska Arena og hadde 9-7 til sin fordel halvveis i kampen.

I andre omgang kjempet Serbia febrilsk, med god støtte fra den fanatiske hjemmefansen, for å ta inn danskenes forsprang.

Men vertsnasjonen manglet hele tiden det lille ekstra som skulle til for å utligne mot innbitte Danmark og målvakt Niklas Landin.

Mikkel Hansen spilte et stor kamp og fikk også æren av å sette den definitive avgjørelsen da Serbia rotet bort ballen et halvt minutt før slutt.

Hansen sto også for fire av de fem siste danske målene og var veldig viktig da serberne gjorde sine siste forsøk på å komme à jour.

Danskenes venstre bakspiller scoret ni ganger totalt. Hansen er ikke fremmed med å finne fram de virkelig gode prestasjonene når det kreves.

Trener Ulrik Wilbek har måttet tåle å se stjernespilleren variere veldig i EM, men har bevart troen på 24-åringen.

Var nær EM-exit
Og Danmark har hatt kniven på strupen flere ganger i mesterskapet. Laget tapte to ganger i de innledende kampene, blant annet mot Serbia.

Men Wilbeks gutter har en merkelig evne til å vippe de små marginene til sin fordel. I mellomspillet tok Danmark tre strake seirer, og fikk i tillegg hjelp av andre nasjoner til å komme seg til semifinalen.

I semien ble det også en marginal 25-24-seier over Spania, som til da var ubeseiret i turneringen. Mikkel Hansen scoret de viktige te siste målene for danskene.

Danmark spilte fremragende i forsvar og keeper Landin hadde også en god dag. Det bidro til at de rødhvite til slutt feire nytt EM-gull og 21-19-seier.

Nabolandet i sør tok dermed de gjeveste medaljene i EM for annen gang. Første gang var i Norge i 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.