RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjerneduoen reddet Barcelona

Foto: Manu Fernandez (AP)
Men Barcelona var faretruende nære tap for nedrykkskandidat i Spania.

For snart to uker siden førte Osasunas sjokkseier over Real Madrid til at mange spådde gullkampen i spansk La Liga som allerede avgjort, i favør Barcelona.

Men Barcelona viser at også de kan vakle på veien mot seriegullet i Spania.

Enkeltmannsprestasjon
Lørdag kveld så det nemlig ut til at det var det ustoppelige stjernegalleriet fra Barcelona sin tur til å gå på en stygg smell, da nedrykkstruede Sporting Gijón tappert kjempet for tre poeng mot serielederne på eget gress.

For El Molinón-arenaen eksploderte etter 17 minutter, da David Barral endte en herlig soloprestasjon - der han rundet av både Gerard Pique og Gabriel Milito - med å sende ballen forbi keeper Victor Valdés i Barcelona-buret.

Vertene fortsatte å forsvare ledelsen med nebb og klør gjennom store deler av matchen, og det så rett og slett ikke ut til at de velmeritterte gjestene ville klare å svare.

Ikke før det gjensto mer enn ti minutter av kampen.

Herlig chip
Da tok Lionel Messi og David Villa - selvsagt - ansvar.

Messi fant Villa med en fin gjennombruddspasning, og Villa tok vare på muligheten med å chippe ballen elegant over vertenes keeper fra skrått hold.

Flere mål ble det ikke, selv om Barcelona gjorde sitt for å score vinnermålet i løpet av den fem minutter lange tilleggstiden.

Dermed er det igjen åpent i La Liga. Forspranget ned til Real Madrid har økt til åtte poeng for Barcelona, men førstnevnte har muligheten til å knappe innpå med seier over Espanyol i søndagens ligakamp.

Og når 15 kamper fortsatt gjenstår i Spania, betyr det at ingen i den katalanske hovedstaden kan ta seriegullet for gitt ennå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere