*Nettavisen* Sport.

Stjerneduoen reddet Barcelona

Foto: Manu Fernandez (AP)

Men Barcelona var faretruende nære tap for nedrykkskandidat i Spania.

For snart to uker siden førte Osasunas sjokkseier over Real Madrid til at mange spådde gullkampen i spansk La Liga som allerede avgjort, i favør Barcelona.

Men Barcelona viser at også de kan vakle på veien mot seriegullet i Spania.

Enkeltmannsprestasjon
Lørdag kveld så det nemlig ut til at det var det ustoppelige stjernegalleriet fra Barcelona sin tur til å gå på en stygg smell, da nedrykkstruede Sporting Gijón tappert kjempet for tre poeng mot serielederne på eget gress.

For El Molinón-arenaen eksploderte etter 17 minutter, da David Barral endte en herlig soloprestasjon - der han rundet av både Gerard Pique og Gabriel Milito - med å sende ballen forbi keeper Victor Valdés i Barcelona-buret.

Vertene fortsatte å forsvare ledelsen med nebb og klør gjennom store deler av matchen, og det så rett og slett ikke ut til at de velmeritterte gjestene ville klare å svare.

Ikke før det gjensto mer enn ti minutter av kampen.

Herlig chip
Da tok Lionel Messi og David Villa - selvsagt - ansvar.

Messi fant Villa med en fin gjennombruddspasning, og Villa tok vare på muligheten med å chippe ballen elegant over vertenes keeper fra skrått hold.

Flere mål ble det ikke, selv om Barcelona gjorde sitt for å score vinnermålet i løpet av den fem minutter lange tilleggstiden.

Dermed er det igjen åpent i La Liga. Forspranget ned til Real Madrid har økt til åtte poeng for Barcelona, men førstnevnte har muligheten til å knappe innpå med seier over Espanyol i søndagens ligakamp.

Og når 15 kamper fortsatt gjenstår i Spania, betyr det at ingen i den katalanske hovedstaden kan ta seriegullet for gitt ennå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.