RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjerneduoen reddet Liverpools håp

Foto: Clive Brunskill (Getty Images)
Sist oppdatert:
Steven Gerrard og Fernando Torres kan være gull verdt i kampen om Champions League.

LIVERPOOL - BLACKBURN 2-1:

Årets sesong har vært en stor skuffelse for mange Liverpool-supportere. Klubben er ute av kampen om både Premier League- og Champions League-tittel - mye på grunn av ødeleggende skader for lagets to største stjerner, Fernando Torres og Steven Gerrard.

Men Liverpool jakter fortsatt på fjerdeplassen som gir muligheter til Champions League-spill neste sesong, og i kampen mot Blackburn på søndag var det selvfølgelig de to som skulle sikre de tre poengene - i Fernando Torres' første kamp fra start for merseysiderne på seks uker.

Men Blackburn, som befinner seg i et aldri så lite vakuum på tabellen, viste seg ikke å være noen kasteball for de rødkledte.

Gerrard tok ansvar
For det var gjestene som åpnet kampen best, og spesielt Morten Gamst Pedersen var mye frampå foran målet til José Reina.

Tolv minutter ut i kampen fyrte nordmannen av et skudd som imidlertid traff rett på keeper Reina, mens Nikola Kalinic like etterpå fikk en kjempemulighet til å føre gjestene i ledelsen. Men kroatens skudd strøk utenfor stolpen, og i stedet bestemte Steven Gerrard seg for å ta tak i oppgjøret.

Midtbanegiganten satte selv i gang spillet fra midtbanen, fikk etter hvert ballen tilbake innenfor 16-meteren, og kranglet seg gjennom forsvaret og vippet ballen over Paul Robinson i Blackburn-buret og i mål.

En viktig scoring for Liverpool, som likevel ikke kunne ta seg råd til å roe ned tempoet på hjemmebane.

United avgjorde ligacupfinalen: Rooney gjorde det igjen

Klønete hands
Like etterpå kom nemlig Gamst Pedersen igjen til en god mulighet, da han fyrte av et volleyskudd fra spiss vinkel. José Reina reddet fint, mens returen fra nordmannen ble slått ut til hjørnespark.

Og utligningen skulle komme.

Jamie Carragher var nemlig både uheldig og litt klønete, da han skled innenfor egen 16-meter og dyttet vekk ballen med hånda. Dommeren pekte på straffemerket, og Keith Andrews lirket ballen såvidt under José Reina, som kastet seg riktig vei.

Adam var imidlertid ikke lenge i paradis. Ei heller Blackburn Rovers.

Fire minutter senere stormet Fernando Torres mot Rovers-buret, men ble taklet av Christopher Samba. På uforståelig vis valgte keeper Paul Robinson å følge ballens bane ut mot kanten av 16-meteren, og Maxi Rodriquez hadde en enkel jobb med å sentre tilbake til Torres, som uhindret kunne dytte ballen inn i tomt bur.

Stillingen holdt seg til pause, og det høye tempoet på Anfield holdt seg også etter hvilen.

Sunderland klarer ikke å vinne: Beklager overfor fansen

Blackburn-press
Begge lag hadde store muligheter til å score, men både Reina og Robinson klarte å holde buret rent i hver sin ende av banen.

Drøye ti minutter før slutt var allerede nevnte Kalinic svært nær en scoring, da han fikk stå på seks meter og heade etter innlegg fra Morten Gamst Pedersen. Men José Reina var på plass og reddet Liverpool, noe han også til de grader var to minutter på overtid av kampen.

Da måtte keeperen ut i full strekk på en heading fra Christopher Samba, og fikk så vidt fingrene på ballen. Blackburn klarte ikke å utnytte returen, og dermed var det Liverpool som til slutt kunne juble over de noe heldige, men svært viktige tre poengene.

- Mangler en målscorer
Rovers-manager Sam Allardyce legger ikke skjul på hva han mener skilte Blackburn fra et fortjent poeng på Anfield.

- Om vi hadde hatt en målscorer, ville vi vunnet. Så enkelt er det, sier «Big Sam» etter kampen, ifølge Sky Sports.

- Sjansene kom og gikk, men vi utnyttet dem ikke. Uvanlig nok hadde vi flere sjanser enn Liverpool i dag.

Samtidig benytter Allardyce anledningen til å skryte av Liverpool-duoen som fikset seieren for hjemmelaget.

- De har Gerrard og Torres, som er fantastiske avsluttere, og det er hele forskjellen. De straffet oss, og det er sårt for spillerne med den innsatsen de viste og sjansene de skapte, forklarer Blackburn-manageren.

Tottenham slo Everton: Perlescoring av Modric

Kjemper i toppen
Seieren betyr at Liverpool fortsatt har heng på fjerdeplassen i Premier League. Liverpool ligger ett poeng bak Tottenham og Manchester City, der sistnevnte i tillegg har en kamp mindre spilt enn de andre.

Samtidig lurer også Aston Villa i bakgrunnen: John Carew og hans lagkamerater ligger tre poeng bak Liverpool, men har to kamper til gode på merseysiderne.

Men med Steven Gerrard og Fernando Torres i form, er det foreløpig ingen grunn til å deppe med hodet for Liverpool-supporterne.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere