REAL MADRID - SHAKHTAR DONETSK 2-1:

Real Madrids brasilianske stortalent Vinicius Junior har vært en åpenbaring for storklubben denne sesongen, og sammen med evigunge Karim Benzema har han herjet på topp for Real Madrid de siste månedene.

Stjerneduoen var også i slag onsdag kveld, og de sto bak begge Real Madrids scoringer i onsdagens Champions League-kamp mot Shahktar Donetsk, og begge gangene var det Vinicius Jr som serverte Benzema.

Det var nok til seier over Shahktar Donetsk, men Madrid fikk til tider tøff motstand av den ukrainske storklubben.

Shahktar beviste forrige sesong at de ikke er et lag som skal undervurderes, da de slo Real Madrid to ganger i gruppespillet. I onsdagens kamp kom de til flere store sjanser, og gikk til pause på stillingen 1-1 etter scoring av Fernando.

Enorm milepæl

Men det ble til slutt seier for Real Madrid, som kunne juble litt ekstra for Benzema sin første scoring. Det var nemlig storklubbens 1000. scoring i Champions League.

Madrid er den første klubben til å nå denne milepælen, og det vil nok ta litt tid før en annen klubb krysser den samme grensen.

Real Madrid står nemlig nå med 1001 mål i Champions League. Det er klart flere enn nummer to på lista, som er Bayern München med 768 mål.

Nummer tre er Barcelona med 655 mål, mens Manchester United ligger som nummer fire med 529 mål.

Utnyttet svakt forsvarsspill

Real Madrid var store favoritter mot Shakhtar Donetsk, men den ukrainske storklubben var ikke ufarlige.

Men det var likevel hjemmelaget som kom best i gang på Santiago Bernabeu. Først kom Luka Modric til en stor mulighet etter fem minutter, men avslutningen hans ble reddet mesterlig av Anatolij Trubin.

Ikke lenge etter skjøt Alan Patrick klokkerent i stolpen, før Madrid gikk opp i ledelsen noen minutter senere.

Shahktar Donetsk-forsvaret rotet det til, og Vinicius Jr snappet opp ballen i gjestenes 16-meter før han spilte til Benzema på blank kasse. Franskmannen satte ballen enkelt i mål, og scoret samtidig Real Madrids 1000. mål i Champions League.

Real Madrid dominerte i starten av kampen, men slapp Shahktar inn i kampen etter hvert, noe det ukrainske laget klarte å utnytte.

I det 39. minutt vartet bortelaget opp med nydelig angrepsspill, som endte med at Alan Patrick brystet ballen til Fernando, som banket ballen i mål til 1-1.

- Det der er rett og slett strålende fotball, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes.

- Fotballmagi

Fernando var også farlig frempå rett før pause, men skuddet hans ble reddet av Courtois. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1, og det var tilnærming til buing fra det kravstore publikummet på Santiago Bernabeu.

Shahktar Donetsk fortsatte å plage Real Madrid i andre omgang, men det var likevel Real Madrid som igjen gikk opp i ledelsen. Det skjedde etter herlig angrepsfotball.

Vinicius Jr inviterte til veggspill med Casemiro, og 21-åringen fikk ballen tilbake etter en leken piruett-pasning fra Casemiro inne i gjestenes 16-meter. Da kunne Vinicius servere Benzema på elleve meter, og han satte ballen trygt i mål.

- Det er fotballmagi, utbrøt Endre Olav Osnes.

Flere mål ble det ikke, og dermed ble det seier til Real Madrid. Det gjør at den spanske storklubben har et godt grep om avansement til åttedelsfinale. De leder nå gruppa med ni poeng etter fire kamper.