*Nettavisen* Sport.

Stjernegalleriet - dette er Montenegro

PLAYMAKER: Norge må få kontroll på Milena Raicevic om det skal bli suksess i kveld. Foto: Scanpix Denmark (Reuters)

Knallhardt forsvar og ekstreme i angrep.

Norges motstander i kvartfinalen er hva mange har betegnet som VMs sterkeste lag på papiret. På benken er fortsatt trener Dragan Adzic med, og etter EM-seieren i 2012 har Montenegro også erfaring med å slå de norske håndballjentene.

Siden den gang har ikke ting stemt helt for montenegrinerne. I VM for to år siden røk de ut mot Danmark i åttedelsfinalen i nabolandet Serbia. Så de kommer med lysten om å revansjere seg.

De har kanskje ikke håndball-dronninga Bojana Popovic med lenger, men Katarina Bulatovic har tatt skytterarven videre på det montenegrinske landslaget. Med sine 186 centimetre over bakken er hun et av Montenegros største angrepsvåpen.

Den som skal fôre henne ballen er Milena Raicevic. Nordmenn vil nok huske henne fra EM-finalen. Da het hun Knezevic til etternavn og scoret ti mål. Hun er lagets playmaker og temposetter sentralt.

Også vingene til montenegrinerne er livsfarlige i kvikke Majda Mehmedovic og tøffe Jovanka Radicevic på høyre. Dermed har Montenegro mange trenger å spille mot når de møter Norge onsdag kveld.

I tillegg til å være fantastiske i angrep så er de kanskje enda bedre i forsvar. Der leder Suzana Lazovic veien med sin knallharde og uredde stil. Med henne som forsvarslederen har montenegrinerne sluppet inn 23,5 mål i gjennomsnitt dette mesterskapet.

På benken sitter fortsatt rutinerte Dragan Adzic og dirigerer jentene sine fremover. Han kjenner mange av de godt da han også er trener for det montenegrinske laget Budocnost. De er regjerende Champions League-mestre etter å ha slått Larvik i finalen.

Dermed er det en av mesterskapsfavorittene Norge møter onsdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag