I en ligakamp på Anfield i 2011 kom daværende Liverpool-spiller Luis Suarez med fornærmede og rasistiske kommentarer i retning Manchester United-spiller Evra.

Hendelsen skapte store kontroverser, og Suarez nektet etterpå for å ha sagt noe rasistisk til Evra. Uruguayaneren ble i etterkant utestengt i åtte kamper og fikk en bot på 40 000 pund.

Da Liverpool og Manchester United møttes senere den sesongen, ble det nye kontroverser mellom Evra og Suarez. Suarez nektet å hilse på Evra før kampen, og det ble blåst nytt liv i konflikten.

Les også: Melder om intern krangel under Solskjærs oppvaskmøte med United-spillerne

Ble drapstruet

Daværende Liverpool-manager Kenny Dalglish og Suarez har senere bedt om unnskyldning for hendelsen.

Etter de to kampene mot Liverpool var saken likevel ikke helt over for Evra. Flere opprørte Liverpool-fans gikk ut og forsvarte Suarez, og noen av disse krysset grensen. Det forteller Evra i sin kommende selvbiografi, melder The Times.

Flere håndskrevne brev ble sendt til Manchester United hvor hatet mot den franske venstrebacken fortsatte. Og ett brev skilte seg ut i mengden, forteller Evra i boken.

- Det kom fra en mann som satt i fengsel. Han sa at det første han skulle gjøre når han kom ut var å drepe meg, skriver Evra i boken.

Franskmannen ble oppfordret til å ta brevet på største alvor, og fikk deretter leve under politibeskyttelse 24 timer i døgnet i to uker.

- På grunn av min bakgrunn var jeg ikke redd, men familien min var det, skriver han i boka.

Les også: Hevder PSG-spiller ble ranet av prostituert da han stoppet på rødt lys

Reagerte på Suarez-støtte

Han forteller videre at han en dag han var ute og kjørte, la han merke til at en bil fulgte etter ham. Da Evra stoppet bilen sin, stoppet også den andre bilen, og gjorde en U-sving.

Politiet sporet opp bilen, men det skjedde ikke mer med den ubehagelige situasjonen.

Les også: Ben Foster avslører hva Salah sa etter kampen: - Jeg tenkte «kjære vene!»

Under hele denne perioden fortsatte Liverpool å støtte Suarez, noe Evra stiller spørsmål ved. Spesielt til en aksjon før Liverpool skulle møte Wigan.

- Da jeg så de hadde på seg trøyer med Suarez sitt navn, tenkte jeg «virkelig? Han ble straffet, og likevel støtter dere ham?», skriver han i boken.

Evra har senere fått en unnskyldning fra Liverpool.

Franskmannen forlot Manchester United i 2014 og gikk til Juventus. Suarez byttet også klubb den sommeren, og ble klar for Barcelona.