*Nettavisen* Sport.

Stjernen ble jaget vekk av fansen

Foto: Mauricio Lima (AFP)

Roberto Carlos' karriere fortsetter i russisk fotball etter supporteropprør.

13.02.11 11:19

Tidligere Real Madrid-stjerne og venstreback på det brasilianske landslaget, Roberto Carlos, er på flyttefot til russisk fotball og klubben Anzhi Makhachkala, etter å ha blitt utsatt for supporternes vrede i brasilianske Corinthians.

Angrep spillerbussen
Bråket i den søramerikanske storklubben startet i forrige uke, da Corinthians ble slått ut av kolombianske Deportes Tolima i Copa Libertadores - Sør-Amerikas svar på Champions League.

Med Roberto Carlos selv ute med skade tapte Corinthians 2-0 for Tolima i Colombia, etter å ha blitt holdt til 0-0 på hjemmebane i det første oppgjøret.

Dermed var laget ute av den mest prestisjefulle turneringen på det søramerikanske kontinentet, noe som var nok til at fansen så rødt.

Sammen med lagkameraten Ronaldo, toppscoreren fra VM i 2002, ble Roberto Carlos utpekt som den store syndebukken for fiaskoen, og supporterbråket nådde sitt klimaks da fansen angrep spillerbussen med steiner på vei inn mot klubbens treningsfelt i São Paulo.

- Garanterte sikkerheten
Og selv om klubben ikke vil bekrefte at opptøyene var grunnen til at den 37 år gamle venstrebacken avbrøt sin kontrakt med Corinthians, tok det altså ikke mer enn en drøy uke før Roberto Carlos dro til den russiske klubben for om lag 40 millioner kroner.

- Vi ga ham garantier for at han var trygg her i Corinthians. Han har sine egne motiver, sier klubbpresident Andres Sanches ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Roberto Carlos spilte for Real Madrid fra 1996 til 2007, og var med på å vinne Champions League ved tre anledninger for det spanske hovedstadslaget.

Etter tre år i tyrkiske Fenerbache dro brasilianeren videre til Corinthians i fjor, og ble kåret til den beste venstrebacken i den brasilianske serien.

På landslaget var Carlos aktiv fram til 2006, og var en av nøkkelspillerne på laget som gikk helt til topps i Sør-Korea og Japan i 2002.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag