RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjernen glimtet til

Foto: Jon-Michael Josefsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men Anders Bardals OL-drøm ble trolig knust i Japan.

I det noe amputerte verdenscuprennet i japanske Sapporo lørdag imponerte ikke et b-preget norsk lag under ujevne forhold.

Av det fire mann sterke laget, var det kun sønnen til tidligere landslagshopper Hroar Stjernen – Andreas – som klarte å ta seg til finaleomgangen med et hopp på 116,5 meter. Det holdt til en 15.-plass etter førsteomgangen. Stjernen klarte ikke mer enn 106,5 meter i finalen, og falt to plasser. 17.-plass er likevel Stjernens beste plassering i verdenscupen, etter at han debuterte med en 19.-plass på Lillehammer før jul.

Østerrikske Thomas Morgenstern vant rennet, fulgt av overraskelsesmannen Andreas Wank fra Tyskland og hjemmehåpet Daiki Ito.

For Anders Bardal ble konkurransen i Sapporo derimot en nedtur. Etter god hopping i kontinentalcupen har trønderen en mulighet til å hoppe seg inn på det norske OL-laget. Men 98,5 meter holdt ikke engang til finaleomgang og Bardals sjanser til å få hoppe i Vancouver ble dermed ikke styrket.

Heller ikke Vegard Haukø-Sklett eller Akseli Kokkonen tok seg videre til finalen. De beste norske hopperne, samt flere av hoppsirkusets største internasjonale stjerner, har valgt å stå over rennene i Japan.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere