I det noe amputerte verdenscuprennet i japanske Sapporo lørdag imponerte ikke et b-preget norsk lag under ujevne forhold.

Av det fire mann sterke laget, var det kun sønnen til tidligere landslagshopper Hroar Stjernen – Andreas – som klarte å ta seg til finaleomgangen med et hopp på 116,5 meter. Det holdt til en 15.-plass etter førsteomgangen. Stjernen klarte ikke mer enn 106,5 meter i finalen, og falt to plasser. 17.-plass er likevel Stjernens beste plassering i verdenscupen, etter at han debuterte med en 19.-plass på Lillehammer før jul.

Østerrikske Thomas Morgenstern vant rennet, fulgt av overraskelsesmannen Andreas Wank fra Tyskland og hjemmehåpet Daiki Ito.

For Anders Bardal ble konkurransen i Sapporo derimot en nedtur. Etter god hopping i kontinentalcupen har trønderen en mulighet til å hoppe seg inn på det norske OL-laget. Men 98,5 meter holdt ikke engang til finaleomgang og Bardals sjanser til å få hoppe i Vancouver ble dermed ikke styrket.

Heller ikke Vegard Haukø-Sklett eller Akseli Kokkonen tok seg videre til finalen. De beste norske hopperne, samt flere av hoppsirkusets største internasjonale stjerner, har valgt å stå over rennene i Japan.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!