Flere av de største ligaene i Europa nærmer seg med sesongstart, og fredag sparkes Ligue 1 i gang med storklubben Lyon.

Etter en katastrofal fjorårssesong, skal Peter Bosz & Co ta klubben tilbake mot toppen av fransk fotball.

Nettavisen- og Direktesport-kommentator Robin Haugen tror man vil se en helt annen utgave av Lyon denne sesongen:

– Endelig er Ligue 1 i gang igjen, og det starter med et brak. Lyon skal revansjere fjorårets katastrofe-sesong, og de tre første kampen tilsier at de kan få en «flying start».

Lyons tre første kamper går mot AC Ajaccio, Lorient og Troyes.

Les også: Ødegaard avslører kuppforsøk: – Han bare lo

Hør Nettavisens fotballpodkast under:

Svak sesong

Nederlenderen Peter Bosz tok over hovedtreneransvaret før forrige sesongen, men hadde store problemer med å få sving på sakene. Laget endte til slutt på en meget skuffende 8. plass, og misset spill i Europa. Haugen er klar på at han personlig trodde 58-åringen skulle miste jobben:

– Ja, jeg er egentlig overrasket. Men han har vist tidligere at han kan få skikk på et lag. Samtidig var det sesongen i fjor så skrekkelig, så det ulmer rundt han. Får han en dårlig start på sesongen, så kan det bli trøbbel. Han sitter utrygt akkurat nå, forteller han til Nettavisen.

Les også: Konkurranse: Vinn Messi-drakt

Det har vært en ujevn oppkjøring for det franske laget, fra 2-2 mot Inter Milan og 2-0-seier mot Feyenoord til 5-0-tap mot nederlandske Willem II .

– På papiret er Lyon-laget veldig spennende. Offensivt er det nærmest bare PSG som har en bedre rekke, så de har alle forutsetninger for å få til noe der. Får de ting til å klaffe, mener jeg at de har kvaliteten til å være nærmest hovedstadslaget.

– Overraskende

En mann som nærmest på egenhånd bar laget på sine skuldre forrige sesong, var brasilianeren Lucas Paqueta. 24-åringen har hatt en voldsom utvikling, og skal blant annet ha vekket interesse fra Arsenal og Manchester City i løpet av sommeren.

Foreløpig er han derimot Lyon-spiller, men:

– Overraskende at han fortsatt er der, med tanke på at Lyon er utenfor samtlige Europa-turneringer. Det er ikke noe ro i klubben som tilsier at de skal få en ny storhetstid i Europa heller, så det overrasker meg at ingen har slått i bordet og henta brasilianeren. Det tyder jo muligens på at Lyon har priset han litt ut for å beholde han.

Les også: Guardiola allerede «lei» av Haaland-spørsmål: – Jeg bryr meg ikke


– Han er en helt fantastisk fotballspiller, så han kan være forskjellen på en god og dårlig sesong. Det er fortsatt en snau måned igjen av vinduet, så det kan jo fortsatt skje noe.

– Hva tror du kunne vært realistisk ved en ny klubb?

– Jeg tror ikke PSG er et alternativ, for eksempel. De har hentet inn Vitinha og snart Renato Sanches, så de kommer nok til å dekke opp hullet etter Gini Wijnaldum. Han er jo en spiller som kunne passet inn over alt, men Premier League hadde vært kult. Manchester United har jo Bruno Fernandes og Christian Eriksen i den samme posisjonen, så det er nok uaktuelt.

Og fortsetter:

– Men jeg så at blant annet PSG og Barcelona var ute etter Bernardo Silva, så da kan det jo fort åpne seg en mulighet der. Paqueta ville nok passet perfekt inn i en rolle under Pep Guardiola, selv om de har god dekning i laget. I Arsenal er nok behovet større litt dypere i banen, men han hadde absolutt passet inn der også.

Vinn Messi-drakt i Nettavisens konkurranse under:

Lacazette er tilbake

Inn dørene har også tidligere Arsenal-profil Alexandre Lacazette kommet. Franskmannen ble hentet til London-klubben fra nettopp Lyon i 2017, men er nå tilbake med kapteinsbindet på armen.

– Fantastisk signering, både for klubben og fransk fotball. Han har fremdeles flere gode år igjen på fotballbanen, og tar samtidig et lite steg ned kvalitetsmessig fra Premier League, så jeg tror han kan bøtte inn mål for Lyon.

Les også: Fortsatt ingen Premier League-enighet mellom TV-gigantene - rammer en halv million nordmenn

– Han vil også at de skal komme tilbake til Champions League, så det tror jeg blir kanon.

Lyon har også hentet inn Corentin Tolisso fra Bayern München, som også har spilt i klubben tidligere, samt Ajax-back Nicolás Tagliafico.

– Vi må heller ikke glemme Tagliafico, som er et kjøp jeg har veldig sansen for. Venstrebacken var en posisjon de trengte noe nytt, De har gjort flere smarte kjøp, men jeg tror heller ikke de er ferdigkjøpt. De trenger en midtstopper, som jeg også tror de kommer til å hente før vinduet stenger, avslutter Haugen.

Sesongåpningen i Ligue 1 mellom Lyon og AC Ajaccio kan du se hos Nettavisen. Kampstart er 21:00, og kampen kan du se med denne linken!