LJUBLJANA (Nettavisen): Stine Skogrand er en viktig brikke for det norske landslaget og sin danske klubb Ikast igjen, etter fødselen i slutten av juni.

Bergenseren og kjæresten Eivind Tangen fikk sitt andre barn, og det var lenge usikkerhet rundt 29-åringens deltakelse i det pågående europamesterskapet.

Skogrand «rakk» derimot avkast i Slovenia, men forteller at kroppen fortsatt må vende seg til påkjenningen med kamper.

– Det kjennes bra ut, etter litt opp og ned en periode. Nå er jeg på en stigende formkurve, men jeg merker at kroppen må vende seg til belastningen med flere kamper på en uke, forteller den nybakte tobarnsmoren.

Les også: Slik reagerte venninnene på Herrems overraskende beskjed: – Det kommer man til å se

– Må være forsiktige

For øyeblikket er Camilla Herrem, Kari Brattset Dale og Sanna Solberg-Isaksen fraværende i mesterskapet, på grunn av graviditet. Lagvenninnen mener samtalen rundt temaet er på bedringens vei:

– Akkurat nå synes jeg det er veldig mye, fordi jeg ikke snakker om noe annet med pressen, sier Skogrand og ler, før hun fortsetter:

– Det blir flere og flere som tenker i de banene, og det synes jeg er veldig bra,

Les også: EM-bildene skaper norske reaksjoner: – Må koble på forbundet

Profilen er også påpasselig med å minne på at folk opplever graviditeten ulikt.

– Samtidig skal man være forsiktig og ikke spørre for mye om det, for man vet ikke hvordan hver enkelt har hatt det. Det er mange faktorer som gjør at man ikke har hatt så stort fokus på temaet tidligere. Men først og fremst er det jo veldig hyggelig når det går bra.

Barnet er med på tur

Til vanlig spiller Skogrand en høyre bakspillerrolle i klubbhverdagen, men på landslaget blir hun brukt som høyrekant. Det har blitt mye spilletid allerede i mesterskapet:

– Målet var å komme i best mulig form på et eller annet tidspunkt, uten å sette noe klart tidskrav på det. Jeg ønsket å være klar til første seriekamp med Ikast, og klarte det. Da ble dette mesterskapet et naturlig neste steg på veien. Jeg har tatt det dag for dag.

– Har du fått noen kommentarer på at du er «tidlig» tilbake på banen?

– Jeg har faktisk ikke fått noe mamma-politi i DM på Instagram, så det er jo bra, smiler hun.

Les også: Håndballstjernene våknet til jordskjelv

Sønnen er med til Slovenia, og blir godt tatt vare på av Stines mor på veien mot drømmen om mesterskapsgull.

– De bor noen etasjer under oss, så de følger med gjennom hele mesterskapet her. Min mor elsker jo den rollen, så hun passer gledelig på. Akkurat nå er de faktisk å vasker klær inne i byen, så pliktene kaller.

– Fridagen kom godt med for deg da?

– Ja, det var utrolig hyggelig. Vi tok en tur inn til byen, sammen med noen av de andre jentene på laget.

Les også

Hun hadde en lovende idrettskarriere. Ett bilde endret alt

Lørdag venter første batalje i hovedrunden, og Sverige står på motsatt banehalvdel.

– Det blir veldig spennende. Jeg føler vi har en del vi må forberede oss på, og gleder oss veldig. Vi har hatt veldig mange forskjellige kamper mot Sverige, så det er litt vanskelig å si hvordan vi står mot dem. Vi skal prøve å grave fram noen triks.