*Nettavisen* Sport.

Stjernen styrer mot finale

Foto: Ørn E. Borgen (Scanpix)

Jonas Gabrielsen ble matchvinner, mens målvakt Mathias Gundersen var i det umulige hjørnet. Det var de lokale guttene som avgjorde da Stjernen slo Stavanger i Fredrikstad onsdag.

15.03.06 23:20

Stjernen leder 3-2 i best av syv-serien etter 2-1 hjemme i Fredrikstad onsdag kveld, og kan avgjøre det hele i Stavanger fredag.

- Jeg har ikke scoret et eneste mål i grunnspillet i år tror jeg, så det er jo ekstra morsomt at jeg plutselig putter to når det virkelig gjelder i sluttspillet, sier matchvinneren til TV 2 Nettavisen.

- Stavanger nervøse
Gabrielsens avgjørende scoring kom allerede da mindre enn ett minutt var spilt av andre periode. En «lumpe» fra blålinja føk inn bak en dekket Bengt Høglund i Stavanger-målet. Fredrikstad-gutten tror nå at Stjernen sikrer finaleplassen fredag. Men helt sikker - det er han ikke.

- Jeg tipper Stavanger vil være rimelig nervøse. De må vinne to kamper på rad, og det tror jeg vi kan utnytte. Men for å være helt ærlig: Det forundrer meg ikke om vi må spille en siste avgjørende kamp i Fredrikstad søndag, sier han.

For det er tydelig at de to lagene ganske jevngode på isen for tiden. Onsdagens kamp var som vanlig tett og spennende, men bortelaget var kanskje ørlite vassere enn vertene. Begge lags målvakter storspilte, og Stjernens Mathias Gundersen var banens bestemann med en rekke klasseredninger.

- Det gikk veldig bra i dag. Hele laget jobber bra, og i disse kampene er det de små detaljene som avgjør. Heldigvis gikk detaljene i vår favør i dag, sier en glad Gundersen.

- Og nå faller avgjørelsen i Stavanger fredag?

- Stavanger har et stort press på seg, så jeg håper vi kan overraske.

- Stjernen har presset
Stavangers trener Gunnar Johansson tar onsdagens tap med fatning. Han mener overraskende nok at det er Stjernen, og ikke Stavanger, som har presset på seg i fortsettelsen.

- Vi har nådd vår målsetting som var fjerde plass i grunnspillet og semifinale i sluttspillet. Jeg tror derimot at Stjernen, i motsetning til oss, vil slite med å få økonomien til å gå rundt dersom det ikke blir finalespill, sier han.

Johansson har tro på to strake seirer for sine disipler.

- I Siddishallen har vi vist at vi slår Stjernen ganske greit (3-2, 6-3). I Stjernehallen har vi tapt alle kampene, men samtlige har vært mye jevnere. Alt kan skje, sier han.

I Stjernens garderobe finner man også en smørblid Ørjan Løvdal. Den tidligere stjernespilleren smilte fra øre til øre etter hjemmetriumfen.

- I år kan det bli finale, og det har vel ikke skjedd siden du selv var aktiv, Ørjan?

- Det stemmer nok det, synd at vi tapte de finalene. Men dette var derimot deilig, nå får vi prøve å avgjøre dette fredag. Men det blir tøft, spår Løvdal, som nå fungerer som sportssjef i Fredrikstad-klubben.

David Hnat scoret Stjernens første mål, mens Jussi-Antti Reimari scoret Stavangers mål.

Fordel VIF
I kveldens andre kamp vant Vålerenga 3-2 borte mot Storhamar etter Sudden Death. Her er stillingen 3-2 til Oslo-laget etter fem av sju kamper.

Her finner du alt om hockey-sluttspillet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.