*Nettavisen* Sport.

Stjernene ble ydmyket

Foto: Bruce Bennett / AFP / NTB scanpix

Sjanseløse Penguins scoret kun to mål på fire kamper.

08.06.13 11:49

BOSTON BRUINS - PITTSBURGH PENGUINS 1-0 (4-0 i kamper):

Med stjerner som Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Kris Letang og James Neal var Pittsburgh Penguins regnet som favoritter i best av sju-serien mot Boston Bruins, i kampen om å nå Stanley Cup-finalen denne sesongen.

Det så imidlertid stygt ut da laget ble ydmyket i de to første hjemmekampene, med 0-3 og 1-6. Marerittet fortsatte med 2-1-seier til Boston i TD Garden på onsdag, og fredag kveld (natt til lørdag, norsk tid) kom den endelige spikeren i Penguins-kista.

Adam McQuaids scoring fem minutter ut i tredje periode var nok til å sende Boston Bruins til Stanley Cup-finalen, allerede etter fire av sju kamper.

To mål på fire kamper
- Om du ser tilbake, ser du at sjansene var der, sier Sidney Crosby til NHL.com etter kampen.

- Du prøver å kjempe, du prøver å komme gjennom og få returer, og noen ganger kommer de til deg - andre ganger ikke, sier han, skuffet over både egen innsats og laginnsatsen i finaleserien i Eastern Conference.

Penguins klarte bare å score to mål i løpet av de fire kampene, og slapp totalt inn tolv mål. Når vi vet at laget var det mestscorende i løpet av de første to rundene i Eastern Conference-sluttspillet, sier det mye om Boston Bruins' forsvarsjobb i de fire kampene.

- Det viser bare hva et lag kan gjøre, sier Bruins-forsvarer Dennis Seidenberg.

- De har mye slagkraft, mange kvalitetsavsluttere. Men hvis man spiller sammen som et lag, jobber sammen i forsvar, så tror jeg man kan gjøre det vi gjorde i serien, sier han.

Se høydepunkter fra kampen her! (Video med tillatelse fra Viasat, som sender alle kamper direkte på Viaplay.no)

HTML EMBED

Sjelden målscorer
Helten i fjerde kamp, Adam McQuaid, hadde bare ett mål hittil i sesongen før matchvinnerscoringen i tredje periode.

- Det føles selvfølgelig godt, sier den 26 år gamle kanadieren.

- Det føles godt å kunne bidra på den måten når du vanligvis ikke gjør det.

Han hyller dessuten lagets finske målvakt, Tuukka Rask, som har vært strålende for Bruins gjennom hele sluttspillet - ikke minst mot Penguins, der han også har fått god hjelp av et oppofrende forsvar.

- Vi la ned så mye innsats i dag. De siste ti minuttene av kampen var karene overalt på isen, og gjorde alt for å holde på ledelsen. Og Tuukka var fenomenal igjen for oss, sier McQuaid.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bruce Bennett / AFP / NTB scanpix

Tittelforsvarerne sliter
Boston må nå vente for å se hvilket lag fra Western Conference de skal hamle opp med i Stanley Cup-finalen.

Der leder Chicago Blackhawks 3-1 i kamper over regjerende mester Los Angeles Kings, før femte kamp spilles i Chicago natt til søndag, norsk tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag