RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjernene ble ydmyket

Foto: Bruce Bennett / AFP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Sjanseløse Penguins scoret kun to mål på fire kamper.

BOSTON BRUINS - PITTSBURGH PENGUINS 1-0 (4-0 i kamper):

Med stjerner som Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Kris Letang og James Neal var Pittsburgh Penguins regnet som favoritter i best av sju-serien mot Boston Bruins, i kampen om å nå Stanley Cup-finalen denne sesongen.

Det så imidlertid stygt ut da laget ble ydmyket i de to første hjemmekampene, med 0-3 og 1-6. Marerittet fortsatte med 2-1-seier til Boston i TD Garden på onsdag, og fredag kveld (natt til lørdag, norsk tid) kom den endelige spikeren i Penguins-kista.

Adam McQuaids scoring fem minutter ut i tredje periode var nok til å sende Boston Bruins til Stanley Cup-finalen, allerede etter fire av sju kamper.

To mål på fire kamper
- Om du ser tilbake, ser du at sjansene var der, sier Sidney Crosby til NHL.com etter kampen.

- Du prøver å kjempe, du prøver å komme gjennom og få returer, og noen ganger kommer de til deg - andre ganger ikke, sier han, skuffet over både egen innsats og laginnsatsen i finaleserien i Eastern Conference.

Penguins klarte bare å score to mål i løpet av de fire kampene, og slapp totalt inn tolv mål. Når vi vet at laget var det mestscorende i løpet av de første to rundene i Eastern Conference-sluttspillet, sier det mye om Boston Bruins' forsvarsjobb i de fire kampene.

- Det viser bare hva et lag kan gjøre, sier Bruins-forsvarer Dennis Seidenberg.

- De har mye slagkraft, mange kvalitetsavsluttere. Men hvis man spiller sammen som et lag, jobber sammen i forsvar, så tror jeg man kan gjøre det vi gjorde i serien, sier han.

Se høydepunkter fra kampen her! (Video med tillatelse fra Viasat, som sender alle kamper direkte på Viaplay.no)

Sjelden målscorer
Helten i fjerde kamp, Adam McQuaid, hadde bare ett mål hittil i sesongen før matchvinnerscoringen i tredje periode.

- Det føles selvfølgelig godt, sier den 26 år gamle kanadieren.

- Det føles godt å kunne bidra på den måten når du vanligvis ikke gjør det.

Han hyller dessuten lagets finske målvakt, Tuukka Rask, som har vært strålende for Bruins gjennom hele sluttspillet - ikke minst mot Penguins, der han også har fått god hjelp av et oppofrende forsvar.

- Vi la ned så mye innsats i dag. De siste ti minuttene av kampen var karene overalt på isen, og gjorde alt for å holde på ledelsen. Og Tuukka var fenomenal igjen for oss, sier McQuaid.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Tittelforsvarerne sliter
Boston må nå vente for å se hvilket lag fra Western Conference de skal hamle opp med i Stanley Cup-finalen.

Der leder Chicago Blackhawks 3-1 i kamper over regjerende mester Los Angeles Kings, før femte kamp spilles i Chicago natt til søndag, norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere