*Nettavisen* Sport.

Stjernene borte for Russland

Gunnar Pettersen fryktet et forsterket russisk lag. I stedet møter han stort sett samme mannskap som i VM i fjor.

25.01.06 20:48

BERN (TV 2 Nettavisen): Russland har hatt stor fremgang siden laget ble slått av Norge i kampen om 7. plassen i VM i fjor.

Samkjørte
Den legendariske treneren Vladimir Maximov er tilbake som sjef på benken, og han har bygget laget sitt rundt klubblaget sitt Chekhovskie Medvedi. Hele 16 av 24 spillere i bruttotroppen hans kom fra klubben fra utkanten av Moskva.

- De er kanskje det landslaget som er best samkjørt. De har den fordelen som den gamle østblokken hadde tidligere. Da lå landslaget samlet veldig lenge om gangen. Nå har man ikke den muligheten og da har de i Russland valgt å satse på et klubblag og bare ta med spillere fra noen europeiske klubber, forklarer Gunnar Pettersen.

To av dem som var tiltenkt en rolle i det russiske laget var Bundesliga-proffene Oleg Kulesjov og Dimitri Torgovanov. Men skader har gjort at begge to har måttet trekke seg.

- Mye bedre enn i fjor
Dermed blir det kantspillerne Eduard Kokcharov og Denis Krivoshlykov som står for de viktige innslagene utenfra. Ellers blir det like Vitali Ivanov, Alexey Rastvortsev og de andre Medvedi-spillerne som må trekke lasset.

Selv om laget ligner veldig på det Norge slo 30-27 i Tunisia for snart ett år siden, mener Pettersen at laget er bedre nå.

- Mye bedre. Det er mye mer trøkk i alt de gjør. De har høyere tempo og er mer samkjørte, sier han til TV 2 Nettavisen.

Røk ut av Champions League
Medvedi havnet bak både Montpellier og Magdeburg i sin gruppe i Champions League, og imponerte ikke voldsomt der. Men som landslag synes Pettersen at de har hatt fremgang.

- De har hyggelige resultater i år i hvert fall. Vi får se i morgen, sier landslagssjefen.

At Russland har favorittstempelet i pannen når kampen blåses i gang torsdag, synes han er en fordel for Norge.

- Det er alltid en fordel i idrett hvis en klarer å tenke sånn. Det bør være ganske enkelt å få spillerne til å skjønne at her er vi i utfordrerrollen, sier Pettersen.

Norge - Russland ser du direkte på TV 2 klokken 19.10 torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.