Gå til sidens hovedinnhold

Stjernene faller som fluer

Mange forfall før helgens landskamper.

Det er ikke bare Per-Mathias Høgmo som har fått mange forfall før de kommende VM-kvalifiseringskampene. Mandag tikket det nemlig inn meldinger om forfall fra alle kanter.

Vincent Kompany pådro seg en skade i helgen. Det gjør at belgierne må avslutte VM-kvalifiseringen i fotball uten ham.

Landslagstrener Marc Wilmots fortalte på Twitter at Manchester City-forsvareren ikke kunne spille verken kampen mot Kroatia eller Wales i VM-kvalifiseringen i gruppe A.

Den belgiske lagkapteinen ble byttet ut etter 34 minutters spill i kampen mot Everton lørdag. Og den skaden han pådro seg var såpass alvorlig at det vil ta litt tid før han er helt frisk igjen.

LES OGSÅ: Storflor inn i landslagstroppen

Nå er det også klart at angriperen Christian Benteke heller ikke kommer til å bli så frisk at han kan spille mot Kroatia fredag, men det er håp om at han skal bli frisk til Wales-kampen fire dager senere.

Belgia ligger på topp i gruppe A. Laget har en ledelse på fem poeng til Kroatia, og selv om laget blir noe svekket i de to siste kampene, tyder alt på at belgierne vil sikre en plass i kommende sommers VM-sluttspill.

De Rossi ute
Romas Daniele De Rossi blir ikke med Italia til Danmark til lagenes VM-kvalifiseringskamp fredag. Midtbanespilleren er skadd.

De Rossi, som anses som en av Italias store profiler. Han nærmer seg 100 landskamper for Italia.

Det italienske fotballforbundet kunne mandag bekrefte at De Rossi er skadd og må stå over kampen.

VM-kvalifiseringskampen er svært viktig for Danmark, som kjemper om 2.-plassen i gruppen. Italia har på sin side allerede sikret plass i Brasil-VM ved å vinne gruppe B.

De Rossi må trolig også stå over neste ukes kamp mot Armenia.

Tyske og engelske forfall
Tysklands fotballtrener, Joachim Löw, fikk mandag beskjed om at de to kommende VM-kvalifiseringskampene må gå uten Borussia Dortmund-spillerne Marco Reus og Sven Bender.

Reus var et mulig spissvalg til kampene mot Irland og Sverige, men en ankelskade gjør ham uaktuell for spill.

Bender har pådratt seg en strekk og kan heller ikke spille.

Mandag kveld meldte det engelske fotballforbundet at Ashley Cole er skadet og har meldt forfall. Kieron Gibbs erstatter Chelsea-backen.

Han sliter med en ribbeinsskade. Det var lenge håp om at venstrebacken skulle kunne spille kampen, men mandag kveld kom beskjeden om at det ikke var mulig. Han pådro seg skaden i søndagens kamp mot Norwich, og det er etter en undersøkelse med skanning det ble klart at engelskmennene må klare seg uten ham i den første av de to gjenstående VM-kvalifiseringene.

Det er heller ikke sikkert at Cole kan spille mot Polen tirsdag, men håpet lever. Det er to svært viktige kamper England skal spille, for det kan fort bli «et være eller ikke være» i forhold til å nå Brasil-VM neste år.

Hodgson har hentet inn Arsenals Kieran Gibbs i troppen.

England ligger på toppen i gruppe H med et poengs ledelse til Ukraina før de to siste kampen, men for at Hodgsons lag skal være sikret VM-billett må Montenegro slås, for det er jevnt i toppen i denne gruppen. (©NTB)

P.S. Brede Hangeland skal til nye undersøkelser i London tirsdag, og det er fremdeles usikkert om han slutter seg til den norske troppen

Kommentarer til denne saken