Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjernene feilet ikke i Australia

VANT: Novak Djokovic.
VANT: Novak Djokovic. Foto: Issei Kato (Reuters)
- Forhåpentlig kan jeg fortsette å spille på denne måten.

Toppseedede Novak Djokovic og Serena Williams tok seg enkelt videre til 3. runde i Australian Open i tennis uten å bruke for mye krefter torsdag.

Djokovic, som har vunnet Grand Slam-turneringen fire ganger tidligere, vant i tre strake sett mot russiske Andreij Kuznetsov. Settsifrene ble overlegne 6-0, 6-1 og 6-4.

Serena Williams fikk litt mer å bryne seg på mot russiske Vera Zvonareva, men heller ikke hun avga sett. 7-5 og 6-0 ga plass i 3. runde uten altfor mye besvær.

- Ting fløt virkelig for meg. Jeg hadde egentlig ikke noe annet valg enn å få spillet til å fungere, sa den amerikanske jenta etter kampen.

- Jeg måtte si til meg selv at denne motstanderen har vært rangert så høyt som nummer to i verden. Hun har vært mye rundt og er en spiller av høy kvalitet, tilføyde hun.

Djokovic tilbake

Djokovic har på sin side vært plaget med sykdom i oppkjøringen til årets første store turnering og måtte slite i første runde mot slovenske Aljaz Bedene. Torsdag framsto imidlertid favoritten på en helt annen måte med gasspedalen trykket til bunns fra første serve.

- Dette var mye bedre. Da jeg var ferdig med kampen i første runde, håpet jeg at denne kampen skulle bli akkurat sånn, sa han.

- Forhåpentlig kan jeg fortsette å spille på denne måten, tilføyde Djokovic.

En annen av de store favorittene på herresiden, sveitsiske Stan Wawrinka, spilte seg også lett til 3. runde. Han slo rumenske Marius Copil 7-6(4), 7-6(4), 6-3 og møter finske Jarkko Nieminen i sin neste kamp.

Storkamp neste

US Open-finalist Kei Nishikori kom skjevt ut i sin annenrundekamp da han tapte den første settet mot kroatiske Ivan Dodig 4-6, men japaneren kom tilbake og vant de tre neste 7-5, 6-2, 7-6 (7-0).

- Jeg synes han spilte bra. Særlig de to første settene, sa Nishikori om sin motstander.

Mens det knyttet seg mest spenning til de toppseedede spillerne i tidligkampene i Australia torsdag, er det størst forventninger til møtet mellom Victoria Azarenka og danske Caroline Wozniacki senere på dagen. Azarenka har vunnet Australian Open to ganger tidligere, mens Wozniacki er rangert som nummer åtte i turneringen. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!