RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjernene i Istanbul

Sist oppdatert:
«Vi ligger alle i rennesteinen, men noen av oss ser på stjernene,» skrev Oscar Wilde. Han hadde nok ikke Liverpool i tankene.

Men sitatet beskriver presist hvilken tilstand den rødkledde giganten fra Merseyside befant seg i klokken 21.35 den 25. mai i år.


11 ydmykede spillere, deres reserver og Rafael Benitez var i den ene garderoben på Atatürk Olympiastadion i Istanbul. Jeg ser for meg at det var stille, kanskje noen bannord. Jeg ser for meg at alt de hørte var lydene av latter, sang og jubel fra nabogarderoben.


AC Milan-spillerne feiret nemlig som om Champions League allerede var vunnet. Og hvorfor ikke? De hadde scoret tre mål og gitt den gamle frasen «urettferdige lag» en ny mening i løpet av første omgang.


Liverpool lå i rennesteinen.


Men det finnes en magisk kraft som var ukjent for Sjevtsjenko, Kaka og Maldini før den kvelden i Istanbul. Den kraften befant seg på tribunene, i hjertene til 40-50.000 tilskuere, og i sangen vi alle kjenner som «You’ll Never Walk Alone».

Andre fans ville gitt opp og reist hjem. Liverpool-fansen sang høyere og sterkere.

TV 2 Nettavisens journalist Roy Kvatningen skriver i denne artikkelen om øyeblikket som gjorde mest inntrykk i idrettsåret 2005.

Den kraften, den synergien som finnes mellom klubben Liverpool og dens fans, fikk de ydmykede spillerne til å se på stjernene og glemme rennesteinen. Seks magiske minutter, den ukuelige, utrolige vinnerviljen til Steven Gerrard og støtten fra tribunene snudde alt.

Og skapte mitt personlige høydepunkt i idrettsåret 2005.

Fansens magiske kraft hjalp Liverpool til seier i Champions League.

- Jeg hadde hørt mye om det fabelaktige ryktet Liverpool-supportere har før jeg kom til klubben. Selv i pausen i Istanbul ga dere ikke opp, og derfor sier jeg alltid at seieren over AC Milan er like mye deres fortjeneste som det er spillernes, har Benitez sagt etterpå.

Liverpool-fans er ikke som andre fans.

Den setningen sikrer meg nok noen hissige e-poster, men det får så være. Jeg gjentar: Liverpool-fans er ikke som andre fans. De er supportere – bokstavelig talt – i tykt og tynt. Og derfor fortjente de denne pokalen mer enn noen andre.

De fortjente Steven Gerrards redusering, Vladimir Smicers lykketreff og det billige straffesparket som førte til utligningen. De fortjente Jerzy Dudeks mirakuløse dobbeltredning tre minutter før andre ekstraomgang var slutt. Og de fortjente å få se Steven Gerrard løfte pokalen.

Oscar Wilde var en vittig mann, og som regel treffsikker i sine betraktninger. Men ikke i det tilfellet jeg dro frem i sted: Alle ligger nemlig ikke i rennesteinen.

Noen svever oppe blant stjernene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere