Klikk her for å se våre V75-forslag.

Byen som er delt i to med elven som etter hvert renner ut i oslofjorden er ikke lenger ”et hull” i E-18, etter at det har skjedd voldsomme endringer til det positive de siste årene, og det blir stor festivitas med nyåpningen av Strømsø Torg på lørdag.

Litt utenfor sentrum på veien opp mot Nedre Eiker skal en rekke topphester måle hestekrefter på en av landets to 800 metersbaner, og selv om det ser litt dystert ut med tanke på været i Drammen denne helgen (meldt regn), blir det etter alt å dømme stor sport vi vil få oppleve denne lørdagen.

Vi har dermed mye å glede oss til, og som alltid når det gjelder løpene på dagens arena er det ikke helt enkelt å plukke vinnerne, i en rebus som utbetaler mer enn 28 millioner kroner til en person som er alene om å ha krysset av for alle syv vinnerne.

Lar seg ikke stoppe?
Vi har i likhet med mange andre stoppet opp ved 4 Anthony Boko i den femte avdelingen som vårt holdepunkt for dagen, og normalt skal sjansene for at den flotte 4-åringen bokfører årets syvende triumf være solide. Revenue-sønnen har vært litt til å fra med hensyn til aksjonen i sin debutsesong på norsk jord, men vi har vel knapt sett Hamre-traveren finere i travet enn han var ved sprinttriumfen på råflotte 13.2 på Bjerke i den siste starten.

Sporet er helt perfekt på lørdag (og de krappe svingene på dagens arena viste han at han takler på utmerket vis ved en triumf på en veldig tung bane tidligere i år), og etter at storfavoritten åpnet 12.3 første fem hundre fra et tilsvarende spor i den femte siste starten, ser vi ikke helt bort i fra relativt tidlig tetkjenning ved denne anledningen.

Det kan dog bli en tøff tur utvendig (og det er aldri enkelt på en arena som dagens, og fra ”dødens” tør vi ikke utrope seiersmaskinen til en klink vinner), men vi tror de øvrige konkurrentene har såpass respekt for yankeen at de slipper ham til tet ut på den første langsiden denne gangen (og da taper han i så fall ikke dette løpet).

Vår rangering: A: 4 B: 3-2-9-10 C: 6-5-8-7-1-11-12

En perle av et løp!
I den sjette avdelingen i årets utgave HKH Kronprins Haakons Pokalløp forventer vi å få se et meget severdig oppgjør, når landets beste 4-åringer braker sammen over stayerdistansen 2500 meter i kampen om en førstepremie på hele 150.000 kroner.

Vi tror vel egentlig ikke at 4 Muscles Wiking B.R. taper dette løpet, og vi lar årgangens klart best så lang stå ugardert på våre to minste spilleforslag. Etter å ha innledet årets sesong med å vinne på flotte 13.6 full vei har det ikke blitt noen triumfer i de tre siste startene, men hvilke løp 4-åringen har gått! Solid til sølv på 14.7 full vei etter å ha tapt mye på galopp i den første svingen (mistet en sko) i Skien i den tredje siste starten, og etter den starten har Goop-traveren gått to solide sprintløp til hhv sølv og femte på hhv 11.7 og 11.2

Det er nesten ikke mulig å være blant de tre i 4-åringseliten på Solvalla fra spor ti under Elitlopps-helgen, og etter 09-fart de siste fem hundre meterne ved den anledningen må Muscles Yankee-sønnen får klart godkjent. Treningsrapportene er strålende forut for lørdagens dyst, og vi tror favoritten er snakk om en vinner, selv fra utvendig posisjon.

Vi hadde veldig god tro på 2 Triple Crown i Stavangerløpet i den siste starten etter at 4-åringen årsdebuterte med mersmak ved å bli toer på flotte 14.1 full vei, men ved den anledningen hoppet Korean-sønnen seg vekk direkte. Teten er innen rekkevidde på lørdag (vel å merke i en feilfri utgave), men vi tror ikke dagens arena er noen fordel for den storvokste Kolnes-traveren.

Høy krevende aksjon (og ”sitter” litt på innerstanga), og vi mistenker at nestfavoritten kan løpe seg litt trøtt på de krappe svingene denne gangen (Høitomt måtte virkelig ”kjøre hest” i en start på Klosterskogen i fjor). Dog snakk om den hesten som ser ut til å ha nærmet seg årgangstoppen mest, og teten er jo som kjent gull vert på karusellen i Drammen (og da krysser vi på våre to største spilleforslag).

Undertegnede har tatt fullstendig feil på min vurdering av hvor god 6 Passphoto B.R. er, og ikke et negativt ord vil bli skrevet om S.J.`s Photo-sønnen heretter. Strålende avslutning til seier på 14.6 full vei i den siste starten, og dersom kamphanene der fremme i front kjører for tøft mot hverandre innledningsvis, kan Aagre-traveren skumme fløten til slutt (vi fikk dog dessverre ikke råd til å krysse av for den seige 4-åringen på våre V75-forslag denne gangen).

Vår rangering: A: 4 B: 2-6 C: 9-1-7-3-5 D: 10-11

Annonse: Grøstad/Lerum`s V75-tips til løpene på Drammen kan du finne her.

V75-1, 2100 meter voltestart
Et veldig fint varmblodsløp innleder denne rebusen, og alt spill ser ut til å falle ned på tre hester. Fryktelig tung favoritt med sine 80 % er 1 Global Karanar snakk om, men vi synes ikke at dagens forutsetninger er de optimale. Vi kan ikke huske å ha sett at Coktail Jet-sønnen har løst all verden fra start på voltestart (løpene i grunnlag null nytter det ikke å legge vekt på), og vi har vondt for å se at 6-åringen kan klare å ta i mot svært startkjappe konkurrenter fra omvendt volte.

Da blir det hele litt sjanseartet, og en hest som er stor som et hus kan umulig ha noen fordel av karusellen i Drammen (aldri startet på 800-meters bane). Imponert i to strake seiersløp i comebacket, men vi tror ikke det er snakk om noen klink vinner denne gangen.

Vi var veldig skeptiske til 5 Operett Ribb fra et kinkig femtespor i volten som storfavoritt i den siste starten, men 5-årshoppa kom seg av gårde fra start den gangen (men galopperte inn på den første svingen). I en feilfri utgave på lørdag skal den flotte Revenue-datteren tilmåles solide vinnersjanser, og etter at 18-prosenteren nærmest var utilnærmelig i tre strake seiersløp før missen i den siste starten, krysser vi på alle bonger.

Voldsomt imponerende i hele år i regi Lars O. Romtveit har 13 King Coral vært, men på en arena som dagen synes vi det må klaffe veldig for at 5-åringen skal bokføre årets fjerde triumf. Trøblet på svingen på Momarken i den siste starten ved stayertriumfen på 15.2, og det lover ikke godt foran lørdagens dyst på de krappe svingene på denne arenaen (blir fort tre svinger i tredjespor i dette løpet, og da bli det i så fall ikke enkelt å gå til topps).

Vi har liksom ikke godfølelsen på noen av favorittene (og det er da ikke helt utenkelig at vi kan få en smell i dette løpet, men vi får ikke råd til mer enn fem hester på vårt største spilleforslag), og etter at 3 Hazard Brodde har gått to kanonfine løp til hhv tredje og fjerde i knallhard konkurranse på Solvalla i fra kinkige utgangsposisjoner i de to siste startene, synes vi at 6-prosenteren i spillet er hyperspennende denne gangen. Stått iskaldt til i tolvtespor begge gangene (strålende siste 700 begge gangene), og når det hefter seg litt usikkerhet til alle de tre mest betrodde i dette løpet, krysser vi på alle bonger.

Vi synes at 4 Kick Hanover var svært svak i debuten for Kristian Malmin, men løp i kroppen etter meget lang pause kan ha gjort godt. Skyhøy kapasitet på denne, men et trangt fjerdespor i volten trekker litt ned. Vi tør dog ikke å avskrive S.J.`s Caviar-sønnen med feilfri avgang, og da får 5-åringen en plass på vårt store system.

Vår rangering: A: 5 B: 1-13-3-4 C: 10-11-12-14-15-9-2-6-7-8

V75-2, 2100 meter autostart
Vi har et kaldblodsløp å forholde oss til i den andre avdelingen, og veldig tung favoritt med sine 78 % blir 9 Argr G. Etter to løp litt på det jevne etter litt pause slo 5-åringen til med et pangløp ved triumfen på flotte 26.1 full vei i den siste starten fra tet, og dersom det skulle klaffe sånn noenlunde fra dette sporet ved denne anledningen, sitter fort den andre strake triumfen (og en naturlig utgang på vårt store system er det snakk om).

Dog aldri vunnet fra andre rekke bak startbilens vinger før, og Moe Odin-sønnen er ikke typen man kan vri på i eget angrep via tredjespor fra køen uten en rygg å gå i (og det må man gjerne på en arena som dagens). Da har Engvold-traveren lett for bli lei av det (”spytter” bittet), og da tyr vi til veldig bred gardering på samtlige spilleforslag.

Det må løse seg fra et litt sjanseartet innerspor for 1 Lykkje Ambjørg (klarer neppe å forsvare teten), men dersom det gjør det skal den formtoppede Elding-datteren tilmåles solide vinnersjanser. Strålende opphentning til fjerde på flotte 27.2 full vei etter tidlig galopp i den siste starten, og sist Kleveland-traveren gjestet dagens arena ble det seier i et V75-løp.

Stabilt god form holder 3 Tidemand Pål, og selv om det virker til at 6-åringen ikke er helt enkel å vinne med om dagen, krysser vi tidlig fra en fin utgangsposisjon (stod på sterkt til tredje på fine 25.1 i den siste starten). Sporene er ikke de beste for verken 8 Osingen eller 12 Art Kjarvald ved denne anledningen, men ved klaff på løpet er ingen av dem uefne.

Tjent mye penger på kort tid har 5 Storsjø Frøya gjort, men den formsterke Juel-traveren aviste tross alt gode Fetter`n T.G. ved triumfen på 28.7 full vei i den siste starten (og da må hun også vurderes tidlig denne gangen). Litt bedre enn raden er 7 Konge Blesen, men sporet og dagens arena trekker litt ned.

Vår rangering: A: 9 B: 1-3-8-12-5-7 C: 6-11-4-2-10

V75-3, 2100 meter autostart
Et flott felt med lovende 3-årshopper skal ut i kampen om en førstepremie på hele 100.000 kroner i den tredje avdelingen, og vi finner fem vinnerkandidater. De antatt beste på kapasitet har trukket bakspor, og da kan det hele åpne seg litt opp.

En travsikker og ukomplisert type virker 10 Adonai til å være snakk om, og slike egenskaper kommer man langt med på en arena som dagens. Sprettlett fra tet ved triumfen på fine 17.1 full vei i årsdebuten, og normalt skal den lovende Super News-datteren ha et bra bud på den gjeveste sjekken.

En herlig type er 11 Uptown B. Girl snakk om, og dersom dette løpet hadde gått på Bjerke hadde vi trolig ikke gardert. Strålende innsatser til fjerde (formidabel sisterunde etter tidlig galopp i den siste starten) de to siste gangene mot noen av årgangens beste så langt, men det er aldri enkelt å vinne løp fra dette sporet i Drammen.

Vunnet sportrekningen har 5 Great Sensation gjort, og det er slett ikke utenkelig at Hans Chr. Holm kan kjøre seg relativt tidlig til tet med den tøffe 3-årshoppa denne gangen. Sterke fra utvendig posisjon ved triumfen på 17.5 full vei i den siste starten, og Øverland-traveren virker til å være i rivende utvikling.

Det er klart tøffere i mot for 1 Chickamauga ved denne anledningen kontra seiersløpet på fine 17.0 full vei i den siste starten, men sporet og dagens kusk Vidar Hop gjør sitt til at vi krysser på vårt store system. Der får vi også plass til 6 Lonely On Line, men da tror vi også at vinneren av dette løpet skal være nevnt. Sistnevnte gikk relativt pigg i mål til sølv på 17.7 full vei etter sen åpning i den siste starten, men et spor litt langt ute ved denne anledningen trekker litt ned (blir fort en tøff innledning herfra).

Avsluttet veldig fint i de to siste startene til hhv tredje og fjerde har 4 See You Soon gjort, men vi synes dette ligner en hoppe som kan få litt problemer på dagens arena (storvokst, og sliter til tider med aksjonen).

Vår rangering: A: 10 B: 5-11-1-6 C: 4-2-8-9-12-7-3

V75-4, 1700 meter voltestart
Et relativt åpent hoppeløp for kaldblodshester venter oss i den fjerde avdelingen, og bred gardering virker til å være en fornuftig løsning. Det kan dog være slik at 1 Odins Pilea ikke lar seg fange fra tet, og etter den siste innsatsen å dømme til seier på fine 31.4 full vei på karusellen i Åmål, mistenker vi at 4-årshoppa kan ha en 29-tid inne over aktuell distanse denne gangen (og da blir hun i så fall ikke lett å slå). Virket ukjørt langt foran de øvrige konkurrentene i den siste starten, og vi banker på vårt minste spilleforslag.

Helt nydelig inne i løpe står 10 Ull Vilde på pengene i dette løpet, og fra sitt flotte springspor fra 20 meter tillegg bør den kapable 5-årshoppa være godt i gang fra start. Solide innsatser i flere V75-løp til fine plasseringer har Alm Viktor-datteren levert nå på slutten, og når vi ser på motstanden i det siste løpet ved fjerdeplassen på 30.8 full vei i den siste starten, ja så er det klart enklere i mot på lørdag.

God etter pause pleier 8 Kolberg Stjerna å være, og kretsen rundt Pål Even-datteren har trolig ventet inn dagens oppgave, all den tid hun mangler skarve 5000 kroner på å vippe ut av løpet. 8-årshoppa er en meget habil sprinter på sitt beste, og med et løp i rygger underveis er 11-prosenteren i spillet veldig effektiv på en kortspeed.

Etter litt pause i den siste starten fikk aldri 7 Møy Linsi aldri sjansen til slutt ved tredjeplassen på 31.2 full vei, og med løp i kroppen på en distanse som trolig passer langt bedre tilmåler vi speedkula solide vinnersjanser (et trangt fjerdespor trekker dog noe ned). Sjanseartet til står formsterke 14 Alvine S.K., men når champion Eirik Høitomt setter seg opp bak 5-årshoppa ved denne anledningen, krysser vi tidlig.

Vår rangering: A: 1 B: 10-8-7-14 C: 2-3-5-15-9-11-4-6-12-13

V75-7, 2900 meter voltestart
Et herlig stayerløp for kaldblodshester avslutter denne rebusen hvor vinneren av denne bataljen kan bokføre ny 100.000 kroner på kontoen, og veldig stor favoritt med sine 73 % blir 1 Gomnes Tornado. Spikeld-sønnen er en seiersmaskin av de helt sjeldne med hele 16 triumfer på blott 25 starter, og styrke er ikke mangelvare der i gården. Den lange distansen skal således ikke være noe problem, men det er de første 500 meterne som bli veldig avgjørende for Gulbransen-traveren.

Trenger litt tid på å legge seg til, og dersom hestene fra springsporene fra 20 meter tillegg ”stuper” på storfavoritten rundt den første svingen kan det hele ende med galopp. Svingen kommer dog fort i Drammen, og dersom Hans Chr. Holm skulle klare å kjøre feilfritt til å begynne med, tror vi ingen slår 6-åringen. Går trolig en 27-tid over aktuell distanse, og da sier det seg selv at de øvrige konkurrentene skal få litt å slite med.

Med en litt usikker startside i vente for storfavoritten velger vi dog å sikre oss med 7 Hågå Elden på samtlige spilleforslag, og vi tror på en topp vinnersjanse for formbomben til Håkon Engen. Elding-sønnen løser noe helt voldsomt på dagens startmetode fra omvendt volte, og vi ser ikke helt bort i fra at 5-åringen sitter i føringen ut av den første svingen.

Dersom ikke det skulle gå, kjører nok kusk Geir V. Gundersen aktivt for eventuelt rygg leder, og da kan det i så fall bli riktig uansett. Strålendene innsats til sølv på 28.0 i et langløp i den nest siste starten, før han så lysende ut ved sprinttriumfen på 24.8 i den siste starten fra tet (lett joggende til slutt ved den anledningen).

Ved ytterligere garderinger skal 3 Mjølner Flaks (fin form, og står nydelig inne i løpet), 4 Føynland Kongen (strålende de to siste gangene til to triumfer, men vi tror 5-åringen må gjøre litt mer jobb selv denne gangen), 8 Pedrus (står den lange distansen, men det kan fort bli en tung tur utvendig) og 15 Horgen Kinge (skyhøy kapasitet, og det er litt spennende med skrellkusk Gunnar Austevoll opp denne gangen) være tidlig aktuelle.

Vår rangering: A: 1 B: 7-3-15-8-4 C: 6-9-11-12-14-5 D: 13-10-2

Spilleforslag
Til V75-løpene på Drammen travbane har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 84, 420, 840 og 2100 kroner (abc-system over tre bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Drammen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen på NRK1 kl. 18.00-19.00 på lørdag.