RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjernene inntar hovedstaden!

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Og en eventuell alenevinner kan hente solide 20 millioner kroner. Sportslig og spillemessig er det en pangkveld Bjerke byr på. Sjekk våre V75-tips.

Bjerke travbane slår på stortromma onsdag kveld og inviterer til en storstilt V75-omgang. Sportslig er det superklasse på de aller fleste løpene og spillemessig ser det svært interessant. Med lørdagens rekordlave V75-utbetaling på Sørlandet ble Jokerpotten fylt opp med flere friske millioner. Dermed vil en eventuell alenebong hente ut saftige 20 millioner kroner onsdag.

Oddstips: Arsenal på nytt seierstokt
Tipping: Tolv rette tre uker på rad?

Kveldens hovedløp er Axel Jensens minneløp der hele 300.000 kroner venter vinneren, og det er 10 skarpskodde 4-åringer som svinger seg opp bak bilen i dette heftige sprintløpet i V75-4. Trenerlegenden Stig H. Johansson sender 1 I Won`t Dance ut i dette oppgjøret, og på tross av at den startkjappe Angus Hall-sønnen ikke har vist form siden sine bravader i mai/juni blir 4-åringen en av dagens største favoritter. Treningsrapportene foran dagens dyst er dog positive, og på sitt beste leder trolig favoritten rundt om for gjestekusk Lars A. Kolle.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (kommentatorfeltet finner du under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Vi mener uansett at Johansson-traveren må være noe i nærheten av full form for å holde unna for et par meget formsterke konkurrenter, og da sikrer vi oss med duoen 4 Dont Wear PJS og 7 Vitesse D`Inverne. Førstnevnte har levert strålende avslutninger fra til dels vanskelige utgangsposisjoner hele veien nå på slutten, og sist Kadabra-datteren hadde åpent startspor bak startbilens vinger blåste hun til tet. Det er neppe noe minus at champion Eirik Høitomt setter seg opp bak 4-årshoppa, og vi tror Walmann-traveren er snakk om en brennhet vinnerkandidat. Sistnevnte leverte en blendende oppvisning ved sin triumf på meget sterke 14.0 full vei på Leangen i den siste starten, og når Kiss Francais-datteren nå blir fyrt av på en sprint for første gang i sin karriere tror vi det kommer til å gå unna.

Sjekk også: Lesernes V75-tips til Bjerke

Olle sitter bak bankeren
Ja, nestor Olle Goop tar turen til Bjerke med noen flotte hester i kveld, og i den andre avdelingen er vi rimelig trygge på at han sitter bak en vinner i form av 4 Global Limousine. Like A Prayer-sønnen har ikke vunnet på de fem siste startene, men så skal det da også sies at 4-åringen har konkurrert i veldig tøffe omgivelser. Goop-traveren stod for en strålende opphenting til femte på flotte 13.8 full vei etter startgalopp i den siste starten, mens han i det siste sprintløpet han gikk var med i striden helt der fremme til slutt etter et tøft løp utvendig hele veien ved sin fjerdeplass på solide 12.5

Annonse: Øivind Grøstad drar til med en 50-oddser som førstevalg i V75-5

Det er en frelse at Nettavisen nå endelig har fått tilgang til ATG`s løpsarkiv, og etter å ha studert vår banker for dagen i mange løp er vi rimelig komfortable med å la denne flotte traveren stå ugardert, mot passende motstand. Rekorden på 11.5 satte han i en kvalifisering til Sprintermesteren på Halmstad tidligere i sommer, og i det løpet hadde han heller ikke den helt rette flyten. Det er således liten tvil om at han kan flytte på beina, og det eneste som eventuellt kan felle favoritten tror vi er en galopp.

Hoppene i aksjon
I den tredje avdelingen er det de 4-årige hoppene som skal ut å kjempe om en førstepremie på 100.000 kroner i Axel Jensen, og når det er snakk om voltestart syntes vi løpet ser litt småskummelt ut. De fleste av deltagerne har ikke konkurrert voldsomt mye med denne startmetoden, og vi frykter at det kan være flere som kan stå igjen å hoppe fra start. En av de kan 11 Spirit Of The Day være, men vi satser på at Tom Horpestad har sine ord i behold, når han sier at han tror 4-årshoppa skal kunne komme seg avgårde i rett gangart.

Etter en strålende periode i sommer er nå Amigo Hall-datteren fryktelig på gang igjen etter litt pause, og vi ble imponert ved tredjeplassen på 14.3 full vei i den siste starten. Etter en åpning i 11-fart fra sitt spor ytterst bak bilen slapp kusken føringen etter 700 meter, og selv etter en tøff åpning på løpet hadde allikevel Horpestad-traveren en polett igjen til slutt. 23-prosenteren i spillet vant på 14.9 med tilsvarende forutsetninger som dagens på nettopp denne løpsdagen i fjor, og med feilfri avgang tror vi på dacapo i år.

Helt fantastisk har 13 Pretty Photo vært nå på slutten, og det er liten tvil om at Mehla-traveren dukker opp i striden helt der fremme i en feilfri utgave. S.J.`s Photo-datteren leverte en svett avslutning til tredje fra et iskaldt spor mot eldre hester i den siste starten, og fra sitt springspor bør sjansene for feilfri avgang være store. Fortsetter å imponere gjør 14 Rita Sensation, og med seier i kveld nærmer den flotte Dahir De Prelong-datteren seg millionen innkjørt i inneværende sesong. Da har vi nevnt forgrunnsfigurene i løpet, men i et løp vi mener det fort kan smelle i tyr vi til ytterligere garderinger på samtlige spilleforslag.

Nettavisens spilleforslag til løpene på Bjerke kan du få levert her!

Kai Eriksens Minneløp
For en rekke flotte 5-åringer innleder denne rebusen, og den gjeveste sjekken pålydende 100.000 kroner forsvinner trolig over grensen. Etter å ha studert de siste startene til hestene fra Sverige kan vi ikke skjønne annet enn at 5 Miss Sixty er alt for lite spilt med sine 21 %, og med feilfri avgang tror vi Olle Goop sitter bak nok en vinner. Etter å han vunnet sprettlett fra spiss på solide 13.5 full vei i den nest siste starten hadde Muscles Yankee-datteren full fart i kassa ved sin fjerdeplass i SM for hoppene i den siste starten, og selv om vi ikke har kontroll på hvordan Goop-traveren er på voltestart setter vi formbomben klart først.

En tøff og lang sesong har 10 Calamara Donna hatt, og vi syntes Pine Chip-datteren nå viser tegn som tyder på at hun hadde satt pris på litt hvile. Walmann-traveren måtte riktignok dra tredjesporet nedover den siste langsiden i den siste starten, men vi syntes uansett at hoppa ga seg for lett til slutt (på sitt beste er det dog liten tvil om at hun er god nok). En herlig hoppe er 11 Bring Me Luck U.S. snakk om, og Kadabra-datteren har i hvert fall vist at hun takler dagens startmetode på utmerket vis. Norske Kenneth Haugstad svinger seg opp i sulkyen bak 11-traveren, og det er spennende.

Dagens største favoritt
Støter vi på i den sjette avdelingen i form av 7 Gangster Advice, og etter den imponerende triumfen på flotte 15.1 full vei i den siste starten skal Giant Chill-sønnen bli vond å stoppe på ny. 4-åringen jakter i kveld sin femte strake triumf, og dersom dagens startmetode ikke skulle by på problemer vinner trolig Westergård-traveren.

Annonse: Øivind Grøstad går mot dunderfavoritten Gangster Advice og byr på et jordskjelv i V75-6

Vi er dog litt usikre på hvordan storfavoritten er på voltestart, og da sikrer vi oss med et par garderinger. Champion Eirik Høitomt misser neppe teten med 1 Games We Play, og dersom Yankee Glide-sønnen fungerer optimallt for dagen kan han lede rundt om. 5-åringen innehar skyhøy kapasitet, og innsatsen til tredje på 16.6 full vei etter stort terrengtap innledningsvis i den siste starten var av beste merke.

En hest vi liker skarpt er 11 Mr. X.F. Royal, og med feilfri avgang tror vi ikke Hamre-traveren har mange hester foran seg i mål, kanskje ingen. Vi snakker her om en 3-åring som har stått for kruttsterke innsatser til sølv i de to siste startene på sterke tider over stayerdistansen, og dette kan være snakk om en brennhet kandidat til neste års Derby.

Olle Goop sender også ut en veldig bra hest i dette løpet i form av 9 Hazard Brodde, og selv om konkurransen ikke var av den skarpeste sorten ved triumfen på 16.4 full vei i den siste starten var 4-åringen lett joggende til slutt (kusken så ikke ut til å kjøre en meter). Goop-traveren har da også galoppert vekk to trippelplasser på 13-tider oppunder mål i sine to siste sprintløp, og vi har registrert at 19-prosenteren kan avslutte voldsomt fra de bakre regioner.

To flotte kaldblodsløp
Støter vi på i hhv V75-5 og i finalen, og i den femte avdelingen står 1 A.B. Lom`n til for å lede rundt om. Vi kan aldri tenke oss at trener Artur Bø nå sender ut Lome Elden-sønnen for tredje gangen på rad etter litt pause rett ut i V75 uten at han nå er helt sikker på at 4-åringen er i topp skikk. Favoritten imponerte voldsomt ved flere anledninger i våres, og på sitt beste er det ingen i dette feltet som matcher Bø-traveren.

Vi har dog blitt fryktelig imponert av 15 Granli Nicolai i regi svært dyktige Jan R,. Mjølnerød, og selv om Braute-sønnen står litt kinkig til i andre rekke på 20 meter tillegg tror vi 7-åringen blander seg inn i striden helt der fremme til slutt. 9-prosenteren i spillet var en totalt overlegen vinner på fine 28.1 full vei sist han gjestet dagens arena, og vi tror vårt andre kryss i løpet er veldig "tagget" etter litt pause i kveld.

I den avsluttende avdelingen er det ikke lett å skille hestene, og bred gardering er å anbefale. Spennende til i sitt springspor på 20 meter tillegg står 12 Greis Vinn, og vi mistenker at offensive Cato Antosen skaffer seg en fremskutt posisjon direkte med Moe Odin-sønnen. 7-åringen står nå 20 meter bedre til kontra flere av konkurrentene sist de møttes i Unionstravet, og når den seiersvante krabaten nå kommer ut med nyladede batterier etter litt pause setter vi 15-prosenteren fremst.

Fryktelig god i hele år har 13 Vestpol Faxen vært, og i kveld jakter Tjomsland-traveren sin åttende triumf for året. Utgangsposisjonen er ikke den beste, men det er jo som kjent til slutt pengene deles ut (og der dukkker 7-åringen garantert opp uten tull på veien). Tetløpende 3 Torpa Glad skuffet en smule i den siste starten, men tilbake i slag kan Spikeld-sønnenn lede rundt om. 6 Rokne Eld er som alltid tidlig aktuell dersom Teigen-traveren får det rette løpet i fine rygger til ut i oppløpet, mens formsterke 9 Remelden også må tas på alvor etter sin flotte V75-triumf i den siste starten.

Spilleforslag
Til V75-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 180, 540, 1080 og 2472 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 18.20 (løp 2-6)
V75 kl. 19.00 (løp 4-10)
V4 kl. 20.13 (løp 7-10)
DD kl. 21.00 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 23.30 i kveld!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere