RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JEFF KOWALSKY (EPA)

Stjernene kjøper billetter selv

Bruker flere hundre tusen kroner på familie og venner.

STOCKHOLM (Nettavisen): Det sies at hockeyfolk ikke er som andre folk, og man kan sannelig begynne å lure når man leser Dagens Nyheter fredag.

Henrik Zetterberg, en av Sveriges største idrettskjendiser, bestilte totalt 170 billetter til de to kampene han skal spille for Detroit Red Wings mot St. Louis Blues i Globen i Stockholm denne helgen.

Drøyt 40 av disse billettene ga han til moderklubben Njurunda SK, som dermed kunne selge reisepakker til kampene fredag og lørdag og på den måten hente inn sårt tiltrengte kroner i klubbkassa.

- Det kommer folk fra hele Sverige, sier Zetterberg til avisen.

Minst 500.000
Niklas Kronwall bestilte 100 billetter, Nicklas Lidström 30, Tomas Holmström 60 og Jonathan Ericsson 40. Sannsynligvis har også Johan Franzén og Andreas Lilja kjøpt ekstra billetter. I tillegg bestilte også de svenske spillerne i St. Louis, Alexander Steen og Patrik Berglund, en hel del billetter.

Kampbillettene koster mellom 595 og 1895 kroner. Hvis man regner med at billettene i snitt er av tredje billigste sort, 1095 kroner, har de svenske NHL-stjernene bestilt billetter for om lag en halv million svenske kroner.

- Men det er ikke alle billettene som ble brukt, forteller pressekontakt Catarina Oscarsson hos arrangøren Live Nation til Nettavisen.

Helt utsolgt
Et hundretall billetter ble derfor lagt ut for salg igjen, men er allerede solgt. Ishockey er som kjent en langt større idrett i Sverige enn i Norge, og når NHLs svenskelag Detroit Red Wings kommer på besøk, er det en stor begivenhet. Selv for blaserte stockholmere.

Mens det kun er én nordmann i hele NHL, Ole-Kristian Tollefsen i Philadelphia Flyers, har Detroit Red Wings alene hele sju svensker i stallen.

- Det er helt utsolgt. Det betyr omtrent 13.800 tilskuere, både i dag og i morgen, sier pressekontakt Marie Lindqvist i Ericsson Globen til Nettavisen.

Drømmestart for Ovetsjkin
NHL-sesongen startet natt til fredag, norsk tid, med fire kamper. To av favorittene til å vinne Stanley Cup neste sommer, møttes i Boston, hvor bortelaget Washington Capitals vant 4-1 over hjemmelaget Bruins.

Alexander Ovetsjkin, verdens kanskje aller beste hockeyspiller, scoret to av Washingtons mål.

Montreal Canadiens vant 4-3 over erkefienden Toronto Maple Leafs, mens Colorado Avalanche overraskende slo San Jose Sharks 5-2 og Calgary Flames beseiret Vancouver Canucks 5-3 i nattens andre helkanadiske oppgjør.

Ole-Kristian Tollefsens lag, Philadelphia Flyers, sesongåpner borte mot Carolina Hurricanes natt til lørdag.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere