*Nettavisen* Sport.

Stjernene refser Bohinen

Foto: Morten Holm/Scanpix

Daniel Nannskog og Veigar Páll Gunnarsson reagerer på Lars Bohinens kritikk mot spissduoen.

12.04.07 18:49

Dagen etter tirsdagens Brann-tap gikk Stabæks sportsdirektør Lars Bohinen ut og kritiserte fjorårets mestscorende Tippeliga-par.

I et tidlig møte på Nadderud fikk spillergruppa først høre hva klubben mente om måten Veigar Páll Gunnarsson falt om kull i Branns sekstenmeter. Deretter hva den synes om Nannskogs oppførsel etter at han ble nektet straffespark. Om duoen sier sportsdirektør Lars Bohinen følgende på spørsmålet om Páll Gunnarsson skulle hatt straffespark.

«Nei, definitivt ikke. Han ser ut til å prøve å filme seg til straffe, og det vil jeg understreke på det sterkeste er noe vi ikke vil se av våre spillere. Meget uklokt og jeg ønsker at det ikke har skjedd. Veigar har fått beskjed om det, akkurat som Daniel ved sitt gule kort. Vi ønsker å opptre korrekt etter ærlige prinsipper og holdninger.»

«Besviken och forbannad»
Når Nannskog får avsnittet fra Stabæks hjemmeside opplest av Nettavisen, blir han vred.

- Dette skal jeg ta opp med Bohinen. Jeg liker ikke at han går ut i media på den måten. Jeg blir skuffet over det han sier, og jeg mener at jeg har rett til å reagere.

Det er både det faktum at Lars Bohinen og Stabæk har valgt å gå offentlig ut med kritikken, samt at Nannskog får pepper for utblåsningen han hadde etter Bjørn Dahls hands i Brann-kampen på tirsdag, som opprører den svenske landslagsspissen.

- Jeg kan ikke ha noen som kveler meg og forteller meg hvordan jeg skal oppføre meg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Morten Holm/Scanpix

- Jeg fikk ett gult kort i hele fjorårssesongen, så det er ikke noe problem at jeg reagerer på dommerne. Hvis jeg ikke får reagere, forsvinner følelsene mine på banen, og jeg vil ikke prestere så godt jeg kan.

Konklusjonen er klar, som i beste Edith Piaf-stil:

- Jeg angrer ingen ting, sier fjorårets toppscorer i Tippeligaen.

Kritisk Páll Gunnarsson
Heller ikke Veigar Páll Gunnarsson er veldig fornøyd med onsdagens møte. Selv om islendingen er mer varsom i sin kritikk, er det tydelig at han ikke liker måten han er blitt behandlet på.

- Jeg synes han burde ha pratet med meg i forkant av møtet, og hørt hva jeg mente om situasjonene der jeg falt innenfor Branns sekstenmeter. Faktum er at jeg ikke prøvde å filme meg til noe straffespark. I den første situasjonen er det 50/50 om det blåses straffe eller ikke, og det er ikke i nærheten av å være filming. Folk kan faktisk falle innenfor sekstenmeteren uten at det er verken straffe eller filming.

- Når det gjelder den andre episoden like etterpå, så er det ikke meningen å filme. Men jeg kunne kanskje ha stått på beina. Jeg føler at ballen er i ferd med å trille ut, og har egentlig gitt opp. Jeg får en dytt i ryggen, er litt trøtt og oppgitt, og faller litt lett. Men jeg prøver ikke å prate med dommeren, og jeg forsøkte ikke å få straffe, bedyrer islendingen.

At Bohinen tar opp dette med spillegruppa, synes Páll Gunnarsson er greit nok. Men ikke at han ikke ble spurt om sin versjon først.

- Jeg hadde ønsket at han hadde tatt opp dett med meg alene i forkant av møtet, og hørt min versjon før han tok opp dette med hele gruppa

- Brøt klubbens regler
Lars Bohinen har et avslappet forhold til stjerneduoens kritikk.

- De får bare være opprørte. Vi har en klar oppfatning i Stabæk om hva som er akseptabelt, og det er ikke akseptabelt å prate på seg gult kort, ei heller å filme.

- Nannskog mener det vil hemme ham som spiller hvis han ikke får reagere som han gjør?

- Jeg er ikke redd for at verken han eller Veigar ikke skal få blomstre på topp, de er utrolig verdifulle for klubben, men de må vite hvor grensa går.

- Gunnarsson mener selv han ikke filmet?

- Hvorvidt han gjør det eller ikke, er et marginalt spørsmål. Vår oppfatning, og oppfatningen til folk flest, er at dette er filming, og det er ikke akseptabelt.

Lars Bohinen registrerer kritikken som spissduoen fremmer mot måten tirsdagens to hendelser er taklet på, både av ham personlig og av klubben, men sier har ikke lyst til å ta debatten i media.

- Hvis de mener dette kunne vært gjort annerledes, får vi ta det internt, mener Bohinen.

- Vi setter stor pris på begge spillerne, men de må følge klubbens regler, og det gjorde de ikke i går, avslutter Bohinen.

Var det urimelig av Bohinen å kritisere spillerne offentlig?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.