*Nettavisen* Sport.

Stjernene skinner for Enga

Foto: Terje Sørgjerd/TV 2 Nettavisen

Keepergiganten Chris Mason og tøffingen Scott Hartnell spilte hovedrollene i Vålerengas stjernespekkede forestilling i Fredrikstad torsdag kveld.

03.03.05 21:51

Mason reddet 38 av 39 skudd og Hartnell scoret to mål da Vålerenga slo Stjernen 4-1.

- Mason stod en knallmatch. Stjernen kom til masse sjanser, og var tydelig klare for å ta det første stikket, forteller Bård Sørlie til TV 2 Nettavisen. Backveteranen legger ikke skjul på hvor viktig Chris Mason er for Vålerenga.

Skal du få sannheten om hvor god Chris Mason er, kan du nemlig ikke spørre kanadieren selv.

- Ting har gått bra. Men det er en konsekvens av at laget har gjort det bra, og ikke slipper til så mange skudd. Det er et lagspill. Jeg forsøker bare å gjøre jobben min, sier Mason til TV 2 Nettavisen.

Første periode endte målløs. Midtveis i midtperioden satte Lars Erik Lund inn 1-0 for gjestene fra Oslos østkant. Scott Hartnell økte til 2-0 bare noen sekunder senere. David Hnat skapte spenning da han reduserte for Stjernen i siste sekund av andre periode.

Travis Brigley satte inn 3-1 for Vålerenga åtte minutter før slutt, mens Hartnell satte inn 4-1 i et overtallsspill 48 sekunder før slutt. 22-åringen har dermed gjort sju mål og to assists på fire sluttspillkamper.

I den andre semifinalen vant Trondheim 3-2 over Storhamar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.