Norges to største kombinertstjerner kommer ikke til å være en del av landslaget den kommende sesongen.

I stedet satser Magnus Moan og Petter Tande for Granåsen Skiteam fram mot VM på hjemmebane i Holmenkollen i februar.

SKISKYTING: Her er landslagene for 2010/11

- Ingen konflikt
- Det er ingen konflikt mellom oss og Norges Skiforbund. Vi er kommet fram til at vi behøver forandring i det daglige og ønsker mindre reising og mer tid hjemme. Når vi da får et kjempebra tilbud i Granåsen Skiteam – minst like bra som det landslaget kan tilby – så er det ikke noe vanskelig valg, sier Magnus Moan til Adresseavisen.

Begge tror de kan kjempe i verdenstoppen også utenfor landslaget.

- Jeg har slitt med motivasjonen de to siste årene. Spesielt sommertreningene har vært vanskelig å komme gjennom. All reisingen året rundt har tært på. Kanskje er det dette som skal til for at jeg skal heve prestasjonene mine igjen, sier Tande.

De hevder imidlertid at bruddet ikke har noe å gjøre med landslagssjef Kjetil Strandbråten å gjøre. Tidligere i vinter kom det fram at det har vært betydelig misnøye med ham - og neste sesong går Strandbråten fra å være hovedtrener til å bli sportssjef for landslaget.

- Det å være med på landslaget er en frivillig sak, er Strandbråtens kommentar når Nettavisen snakker med ham om sjokknyheten.

- Vi ønsker motiverte utøvere og folk som har lyst.

EGEBERGS ÆRESPIRS: 31 nye kan då den

- En utrolig ting å si
Samtidig lar han det skinne igjennom at han er skuffet over valget trønderduoen har tatt.

- Det jeg finner litt merkelig, er at man tar avgjørelsen før opplegget er klart, men det får stå for deres regning. Vi har fokus på dem som vil være med på landslaget, og bruker alle ressurser på dem.

- Tror du de blir bedre eller dårligere utøvere av å stå utenfor laget?

- Vi tror selvfølgelig at det beste opplegget er et landslaget. Jeg ser de uttaler at det er et minst like bra tilbud de har i GST. Det er jeg uenig i, og jeg synes det er en utrolig ting å si når man ikke kjenner detaljene i landslagsopplegget.

- Svekker det landslagets opplegg at de to beste ikke vil være med?

- De to som var sterkest i fjor sommer, er med. Mikko Kokslien og Ole-Christan Wendel var sterkest langrennsmessig, og vi har gode folk i bakken, hevder sjefen.

LANGRENN: Nei til Norge, ja til Team Manpower

Vil ha med de beste
- Kombinert har slitt med å skaffe seg inntekter. Blir det vanskeligere nå?

- Det vet ikke jeg. Det får bare tiden vise. De har jo også hatt problemer med å selge seg selv. Jeg tenker som så at Kombinert-Norge er mer enn de to utøverne. Vi har andre som vil stå fram og vokse.

- Får avgjørelsen konsekvenser for løpernes muligheter til å konkurrere?

- På generelt grunnlag ønsker vi å sende de beste ut for å representere Norge. Og for min del blir ikke dialogen med Petter og Magnus noe problem. Men det kan hende det er flere som har noe å si om det, sier Strandbråten til Nettavisen.

Det han refererer til, er naturligvis Sverre Seebergs utspill i fjor høst, da ryktene gikk om at Petter Northug ville bryte med landslaget.

- Hvis Skiforbundet vil ha deg med på landslaget og du sier nei, la oss si at du for eksempel er den beste, vil det bli sånn at Skiforbundet med hjemmel i rennreglementet kan ta startlisensen din. Og det kommer vi til å gjøre, sa Seeberg til VG.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!