BELGIA - RUSSLAND 3-0

Fotball-verden var rystet etter hendelsen som rammet Christian Eriksen og Danmark i kampen mot Finland.

Men belgierne leverte en bunnsolid kamp og vant til slutt komfortabelt 3-0, etter to scoringer av Romelu Lukaku og én scoring av Thomas Meunier. Lukaku sendte en hilsen inn i kameraet til danske Eriksen etter sin første scoring.

- Chris, Chris, vær sterk, jeg elsker deg, ropte Lukaku inn kameraet.

- Jeg var redd, og gråt mye da jeg så nyheten. Tankene mine var med han og hans familien, og det prestasjonen var for han, fortalte Lukaku etter kampen.

Russerne droppet markering

Det hele startet med at russerne lot være å vise sin støtte til kampen mot rasisme, og de belgiske spillerne ble sittende alene på kne etter at dommeren hadde blåst i gang kampen. Det til stor pipekonsert fra publikum.

- De russiske blir stående, og denne markeringen er i ferd med å bli veldig omstridt. Men det er opptil hvert lag om de ønsker å markere det, sa TV2s Øyvind Alsaker etter hendelsen.

Belgia fosset ut fra startblokkene, og fikk roet nervene tidlig da Romelu Lukaku utnyttet en feil hos russerne.

- Det ropes på offside, men Lukaku jubler for en tidlig EM-scoring. Jeg er ganske sikker på at han er i offside, men så er spørsmålet om det er et forsøk på pasning fra russerne som gjør at det "kommer fra en motstander", sa TV2s ekspert Petter Myhre etter kampen.

Lukaku-dobbel

Belgierne fortsatte dominansen, men måtte gjøre et bytte midtveis da Leicester-spiller Timothy Castagne måtte ut med en skade. Inn kom Thomas Meunier som brukte syv minutter på å notere seg for sin første scoring i mesterskapet, etter klabb og babb i feltet.

- For et drømmeinnhopp for Meunier, som kommer inn og scorer på direkten. Belgia har hatt en enorm uttelling, fortalte TV2s Øyving Alsaker etter belgiernes andre scoring.

Yannick Carrasco driblet seg gjennom Russland-forsvaret på strålende vis, men avslutningen gikk en liten meter over målet til Anton Shunin.

- Det hadde vært en praktfull scoring, hvis den hadde sneket seg inn.

Minutter før slutt skulle derimot Romelu Lukaku sette et punktum med en sikker avslutning, og sikret med det en solid 3-0-seier mot Russland.

Slik var kampen: