ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Høsten 2021 skulle være den fineste for fotball-paret Matilde Alsaker Rogde og Adrian Nilsen Pereira.

Matilde hadde nylig fått drømmen sin oppfylt med overgang til stormakten Rosenborg Kvinner, men Adrian skulle kickstarte karrieren for Rosenborgs herrelag etter et mislykket utenlandsopphold i Hellas.

Optimisme ble derimot snudd til et mareritt da begge måtte avslutte sesong tidlig etter alvorlige skader.

- Vi har vært veldig heldige som har hatt hverandre gjennom den tiden der. Det føltes som et mareritt, forteller Rosenborg-spiller Matilde Alsaker Rogde til Nettavisen.

Les også: På julaften dukket meldingen fra Riise opp. Da måtte kapteinen sette ned foten: - Han trengte ikke å si det

- Enormt sjokk

21-åringen røk korsbåndet for andre gang, i juli, i toppkampen mot Vålerenga, etter en god start på sesongen. Jenta fra Sola oppdaget ikke skaden før dagen etter kampen, hvor hun leverte en assist, uten korsbånd.

- Det var rett og slett et enormt sjokk, da meldingen fra legen kom. Man trodde jo knapt at han snakket sant, så det var en brutal beskjed å få. Da var man lei seg i noen dager, men så startet rehabiliteringstiden.

Allerede som 16-åring opplevde hun sin første store nedtur i karrieren, da korsbåndet røk for første gang på trening med sin daværende klubb, Klepp.

Les også: Skadesmell for Rosenborgs nysignering Adrian Pereira

Denne gangen har talentet hatt kjæresten sin, RBK-spiller Adrian Nilsen Pereira, ved sin side gjennom store deler av skadeoppholdet. 22-åringen ble hentet til Trondheim fra greske PAOK på sensommeren i fjor, men etter bare noen uker måtte venstrebacken gi opp sesongen med en skulderskade.

- Det har vært veldig fint å ha han der, gjennom en periode som har vært vanskelig for meg. Det er stor forskjell på å sitte der i leiligheten alene, enn ha en der som man er trygg på og trives sammen med.

Alsaker Rogde forteller om kjipe dager, hvor man egentlig hadde gledet seg til å prestere for sin nye klubb.

- Vi fikk jo flere måneder sammen, der begge var ute med skade og gikk igjennom mye av de samme følelsene. Jeg hadde jo vært i Rosenborg et knapt halvår, mens han fikk sin skade rett etter at han signerte.

Les også: Tar et oppgjør med skriveriene om Martin: - Utrolig mye dumt

På vei tilbake

Med en hverdag som inneholder stort sett fotball for begge to, er det godt å komme hjem og tenke på noe annet.

- Vi trenger ikke nødvendigvis å snakke så mye om fotball når vi er hjemme, men vi bruker jo naturligvis hverandre mye i den mentale biten av jobben vår. Det har vært viktig å ha en person som forstår mye av de utfordrende aspektene med fotball.

Les også: Brann-spillerne i sjokk etter det som møtte dem i Bergen: - Aldri opplevd det før

- Nå er han heldigvis bra igjen, mens jeg sliter videre med mitt. Jeg har kommet inn i den hverdagen nå, og har godtatt at ting er som det er. Jeg tror det er nøkkelen til en rask rehabilitering , sier Alsaker Rogde og smiler.

Etter at korsbåndet røk i juli, har hun jobbet knallhardt for å komme tilbake på banen. Nå forteller RBK-kanten at ting begynner å se lysere ut:

- Jeg er på min sjette måned i opptreningen, og ting går framover. Men en slik type skade tar virkelig tid, så det går langsomt framover. Jeg har kommet meg litt ut på feltet, men det er fortsatt en god vei igjen til jeg er tilbake på banen.

Les også: Her er Nettavisens tabelltips for Eliteserien 2022

- Det er jo i utgangspunktet ni til tolv måneder rehabilitering, også er det 12-18 måneder før man vil føle seg helt bra igjen. Jeg har naturligvis veldig lyst til å bidra utover høsten, men jeg vet også at det kan ta lenger tid enn man tror.

Rosenborg fikk en drømmestart på sesongen, da Avaldsnes ble ydmyket 6-0 i seriepremieren. Neste oppgjør for fjorårets serietoer er borte mot Stabæk, 27. mars.