*Nettavisen* Sport.

Stjerner forlenger

Foto: JAIME REINA (AFP/Scanpix)

Euskaltel har fått på plass nye kontrakter med tre av sine toppryttere.

07.08.12 15:25

Mandag ble en viktig overgangsdag for norsk sykkelsport da Lars Petter Nordhaug skrev under for Rabobank. Tirsdag ble også Moreno Hofland presentert som Rabobank-rytter etter å ha tatt turen opp fra kontinentallaget.

Tirsdag har nye kontrakter blitt skrevet under. Noen bytter lag, mens andre kan juble over å beholde sine stjerner.

De som har mest grunn til å juble er baskerne som elsker Euskaltel. Det var lenge usikkert hvorvidt laget fant penger nok til å fortsette, og etter at det ble klart at de finansielle midlene var på plass har spørsmålet vært hvilke av stjernene de får med seg videre.

Les også:Baskerlaget satser nytt

Trio forlenger
Nå er det klart at klatrestjernene Igor Anton, Mikel Landa og Ion Izagirre har forlenget med to år.

Anton har hatt en tung sesong, men er en av favorittene i årets Vuelta a España, et ritt han krasjet ut av mens han var i ledertrøyen på den 14. etappen i 2010.

Landa har i år en andreplass fra GP Miguel Indurain som sitt beste resultat, men er nok mest kjent for å krasje med en ku i fjorårets Criterium du Dauphine.

Ion Izagirre er yngstebror og har i likhet med bror Gorka hatt et aldri så lite gjennombruddsår. Etappeseieren på den 16. etappen i Giro d’Italia og sjuendeplassen sammenlagt i Polen rundt lover godt for fremtiden til 23-åringen.

Afrikaner til Voecklers lag
Mens Euskaltel har beholdt sine stjerner har Europcar skaffet seg en svært eksotisk og spennende forsterkning i Natnael Berhane.

Den lovende rytteren fra Eritrea går dermed i landsmann Daniel Teklehaimanot fotspor som den andre rytteren fra det afrikanske landet til å kjøre på toppnivået.

Ag2r mister sin store klatrer Nicolas Roche til Saxo Bank-Tinkoff Bank, men har allerede forsterket med de to lovende rytterne Davide Appollonio og Carlos Betancur. Tirsdag ble det også bekreftet at Steve Chainel, årets åttendemann i Gent-Wevelgem, hentes inn.

Til slutt tar vi med at BMC har hentet en svært talentfull duo fra Liquigas. Både Daniel Oss og Dominik Nerz skal neste sesong ikle seg den røde BMC-drakten.

Liquigas fyller noe av tomrommet med det østeriske talentet Matthias Krizek.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.