Gå til sidens hovedinnhold

Stjerner i Canada

Med strålende hockey satt 15-åringene til Manglerud Star alle de canadiske lagene på plass, og gikk til topps i Richar Bell Memorial Tournament.

Oakville/Manglerud: Sisteårs-guttespillerne til MS imponerte stort i den canadiske eliteturneringen i romjula.

På hjemmesidene til turneringen er følgende hilsen lagt ut: "Our Special congratulations to the Norwegian team which played some outstanding hockey and through their strong team play emerged as the Champions in our Minor Midget A division"

Vi fikk mye oppmerksomhet, og var i avisen og alt mulig der borte, forteller lagleder Torill Ulbrandt stolt til Nordstrands Blad.

Ellevill feiring

Avslutningsturen for 92-laget til MS blir naturlig nok et minne for livet.

Vi hadde jo håpet å hevde oss litt der borte, men å gå til topps var helt spesielt, sier Ulbrandt. Gutta var helt i hundre og feiret vilt på isen etter seieren.

Visst var det moro, dette glemmer de nok ikke med det første, understreker laglederen.

Fløy over isen

Som det eneste norske laget påmeldt, gikk MS-gutta helt til topps i den prestisjefylte ungdomsturneringen i Oakville, like utenfor Toronto i Canada.

Etter å ha cruiset gjennom gruppespillet med to 4-1-seire og en 6-1-seier, danset 15-åringene like godt gjennom semifinalen også. Der slo de London Wild 6-2.

De andre lagene skjønte ikke hva som skjedde, og mente det så ut som vi fløy over isen, skryter Ulbrandt.

Holdt pusten

Men i finalen måtte MS-gutta kjempe.

Alle gutta sto på det de kunne. Det var utrolig spennende, forteller Ulbrandt engasjert.

Jonas Knutsen (14) sørget for 1-0-ledelse for MS midt i første periode, men det canadiske motstanderlaget, Nobleking Knights, utliknet kun sekunder etterpå.

Tidlig i andre periode satt imidlertid Sondre Olsen (15) inn vinnermålet for MS. Kampen endte 2-1 og suksessen var et faktum.

Jeg holdt pusten resten av kampen, men MS hadde ganske god kontroll, ler Ulbrandt.

Roy Johansen på trening

I forkant av Canada-eventyret hadde de unge iskrigerne fått litt ekstra hjelp på treningene.

Lille julaften hadde landslagstrener Roy Johansen trening med gutta, opplyser Ulbrandt. I tillegg hadde MS-trener Tom Røymark invitert med flere eliteseriespillere fra andre klubber, samt eldre juniorspillere i MS for å gi mer matching.

2. juledag var avreisen til det som virkelig ble en fantastisk avslutningstur for MS-gutta, som fra i år av er blitt juniorspillere.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene