Gå til sidens hovedinnhold

Stjerner uten nykker

I dag var en veldig god dag for FC Lyn Oslo, selv om vi i går ikke klarte å slå Strømsgodset på Marienlyst. Grunnene heter Matias Almeyda og Jose Flores. Selv traff jeg begge to på deres hotell noen timer før de ble presentert for allmennheten, og det var langt i fra noen stjerner med nykker jeg traff.

Man skulle kanskje tro at spillere som har flerfoldige titler i større ligaer enn Tippeligaen, og som har spilt mange landskamper for Argentina, ville være litt nykkete, men den gang ei. Da jeg kom inn på hotellet, ble jeg møtt med to store smil og varme håndtrykk, noe som var meget hyggelig. Jeg ville løyet dersom jeg hadde sagt at jeg ikke har vært skeptisk til dette, og da har motivasjon vært det jeg har vært redd for. Matias Almeyda har tross alt blitt kåret til Italiensk Serie As beste spiller, og har over 50 landskamper for Argentina. Hvorfor er han i Norge, har jeg spurt meg selv? Men etter å ha snakket med han over en kopp kaffe skjønte jeg at det var gode grunner til at de valgte Lyn og Norge.

Klart man kan spekulere i hvorfor de er her, og det tviler jeg ikke på at mange kommer til å gjøre, men jeg fikk et klart inntrykk at hvorfor de valgte Norge ligger i nordmenns væremåte, vår livsstil, og det faktum at begge gutta føler at de har mer å gi på fotballbanen. I Norge får de kombinere alle disse tingene på en utmerket måte. De får spille fotball på et høyt nivå, og de får gå i fred på gaten uten at alle skriker etter autografer.

Tenk dere om Almeyda og Flores hadde signert for River Plate eller en annen argentinsk toppklubb. Er det noen som tror at det hadde gått stille for seg? Nøkkelen tror jeg som sagt ligger i at de i Oslo og Lyn vil få pusterom til å gjøre det som har gjort dem så berømte, nemlig å spille fotball, uten at paparazziene ligger utenfor hjemmene deres til alle døgnets tider.

I følge agenten deres Terje Liverød viste også River Plates trener Daniel Passarella at han var interessert i å hente Almeyda tilbake på fotballbanen, men dette takket han nei til, og grunnen er alt oppstyret dette hadde ført med seg.

Pengene kan heller ikke være motivasjonen for spillerne, for da Almeyda var i Inter var han på et tidspunkt klubbens beste betalte spiller, så penger har han helt sikkert nok av.

Derfor er det grunn til å tro på begge to når de sier at de vil til Norge for å avslutte karrieren sin i rolige omgivelser. Begge to tar med seg sine familier til Oslo, og her blir de i utgangspunktet ut sesongen. Hva som skjer videre, tror jeg ingen har snakket om, for først må de se om de trives, og om spill i Tippeligaen er hva de hadde håpet på.

En ting er sikkert, og det er at Lyn har skaffet seg to stjerner som gir sterkt uttrykk for at de ønsker å hjelpe Lyn oppover på tabellen, og jeg synes man skal vente med konklusjonen inntil man har sett dem i aksjon.

Kanskje vi får se dem mot Aalesund på søndag, og hadde jeg lest dette, ville jeg i hvert fall ikke vært i tvil om hva jeg hadde gjort. Ta med alle du kjenner og kom på kampen, og får du ikke se våre nye argentinske venner får du helt sikket se et Lyn-lag som skal kjempe sunnmøringene i senk.

Joachim Westher Andersen

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren