*Nettavisen* Sport.

Stjernesjokk i NHL

Foto: Matt Slocum / AP

To av ligaens største stjerner ble plutselig sendt på dør.

24.06.11 07:12

Philadelphia Flyers er et av de beste lagene i National Hockey League (NHL) og var i finalen i Stanley Cup så sent som i fjor.

Nå har lagets manager, Paul Holmgren, sendt sjokkbølger gjennom ligaen ved å kvitte seg med to av lagets største stjerner.

- Anerkjent leder
Kaptein Mike Richards (26) er ifølge TSN.ca sendt til Los Angeles Kings, mens toppscorer Jeff Carter (26) får flybilletter til Columbus og Ole Kristian Tollefsens gamleklubb Blue Jackets.

- Vi følte at laget på dette tidspunktet var klart for en betydelig overgang for en stjernespiller. Mike Richards er en av toppspillerne i ligaen, og han er også anerkjent som en av de fineste lederne og største konkurransemenneskene, sier Los Angeles Kings' manager Dean Lombardi ifølge LA Times.

Los Angeles betalte en heftig pris: Supertalentet Brayden Schenn (19), Wayne Simmonds (22) og et andrerundevalg får Philadephia for Richards.

I bytte mot Jeff Carter sender Columbus Jakub Voracek (21), et stortalent som så langt har skuffet i NHL, samt et første- og tredjerundevalg i fredagens draft.

- Vi trenger Carter
Carter scoret 36 mål og 66 poeng forrige sesong, og puttet hele 46 mål for to sesonger siden. Hans ankomst i Columbus betyr at blåjakkenes kaptein Rick Nash endelig får en rekkekamerat som holder omtrent samme nivå.

- Vi trengte dette. Motstanderne kan ikke få lov til å bare fokusere på én spiller. De beste lagene har to spillere - Pavel Datsjuk og Henrik Zetterberg i Detroit, Joe Thornton og Patrick Marleau i San Jose. Dette er til stor hjelp, ikke bare for meg, men for hele laget, sier Rick Nash til Columbus Dispatch.

Det var ventet at Philadelphia skulle gjøre en trade, ettersom laget har bestemt seg for å forsterke målvaktsplassen og må finne plass til Ilja Bryzgalov under lønnstaket. Det tok heller ikke lang tid etter tradene før Philadelphia annonserte at Bryzgalov har signert en niårskontrakt verdt 51 millioner dollar.

Det nevnte lønnstaket har imidlertid steget til 64 millioner dollar, og det var derfor ikke nødvendig å bytte bort mer enn én av stjernene.

Carter og Richards er gode venner, og det spekuleres allerede i at Richards ville bort fra klubben fordi Carter ble solgt.

Stortalentet Schenn
Det mest overraskende ved tradene som Flyers nå har gjort, er at klubben - for å gjøre plass til en keeper som kan hjelpe dem til å vinne nå - kvitter seg med to etablerte stjerner og tar imot spillere som ennå ikke har bevist noe i NHL.

Brayden Schenn regnes riktignok av mange som det største talentet utenfor ligaen, men det vil ta ham minst et par år å slå ordentlig igjennom. Og Voracek har så langt skuffet stort.

Men Paul Holmgren har trolig flere ess i ermet. Han har nå frigjort så god plass under lønnstaket at han kan hente inn de aller beste spillerne når «free agent»-markedet åpner 1. juli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag