Gå til sidens hovedinnhold

Stjernesmell for Leeds

Lilian Nalis klemte til på hel volley og sendte ballen inn i krysset bak en fortapt Paul Robinson i Leeds-buret. Det ble begynnelsen på et mareritt for Leeds United.

LEICESTER - LEEDS 4-0: Leicester sto uten seier etter fire runder, og trengte full pott i hjemmekampen mot Leeds mandag kveld. Bortelaget åpnet sesongen med to poeng på de tre første kampene, men vartet opp med en sterk seier på Riverside i forrige seriekamp.

Peter Reids hvitkledde mannskap var knepne favoritter på forhånd.

Stjernetreff for Nalis

Det tok ikke mer enn 20 minutter før publikum på Walkers Stadium forsto hvilket lag det var som hadde dagen. Da fikk Lilian Nalis stjernetreff på hel volley fra 20 meter - og ballen suste inn i krysset.

Målet var den snart 32 år gamle franskmannens andre for sesongen.

Lilian Nalis er relativt ukjent for de fleste nordmenn. Han kom til Leicester foran denne sesongen fra Chievo, hvor han var med på å overraske i Serie A i fjor. Nalis sammenlignes med den tidligere Leicester-helten Robbie Savage i spillestil, og er nå i sin åttende profesjonelle klubb.

Vakkert, Dickov!

Det andre målet Leicester scoret mot Leeds var ikke mye dårligere enn det første.

Paul Dickov sto på 16-meteren med ryggen mot mål, dempet ballen på brystet, tverrvendte og skjøt i én og samme bevegelse.

Ballen sendte Dickov i strak bane rett mot det venstre hjørnet - og stakkars Paul Robinson hadde lite å bidra med også denne gang. Kampen var utenfor Leeds' rekkevidde.

- Fotball handler om holdninger, og deres var bedre enn våre, sa Reid lakonisk etter kampen.

Svakt Leeds-forsvar

Den samme Paul Dickov la på til 3-0 sju minutter før slutt, med et velplassert skudd tilside for Robinson, som neppe er fornøyd med Leeds-stoppernes innsats i denne kampen.

Den 30 år gamle skotten, som startet karrieren i Arsenal, har fortsatt i samme spor som han var i under fjorårets jubelsesong, da han nettet 21 ganger. Hittil i år står han bokført med tre mål.

Mandagens ydmykelse ble fullført da Jamie Scowcroft fikk lov til å stå alene på 5-meteren i siste spilleminutt og heade et frispark i mål.

Peter Reid og hans hvitkledde gjeng måtte dermed reise hjem til Yorkshire med 0-4 i bagasjen. Slikt skjer i Premier League.

Men det spørs om det blir særlig godt mottatt når det skjer mot nyopprykkede Leicester.

HTML EMBED
Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene