NEDERLAND - UNGARN 6-1:

Brasil, Spania, England og Argentina er blant de største favorittene til å vinne hjem VM-trofeet, når moroa starter i Sør-Afrika kommende uke.

Nederland, imidlertid, er som alltid litt lengre ned på listen. Laget spilte seg til to finaler på 1970-tallet, men har siden kun nådd semifinalen én eneste gang (1998) - og heller ikke denne gangen utropes de oransje som en av de største favorittene.

Men se opp for Nederland.

Avgjorde etter pause
Laget vant som kjent alle sine VM-kvalifiseringskamper i Norges gruppe, og hittil i 2010 har Bert van Marwijks menn alltid gått seirende av banen i sine privatlandskamper.

4-1-seieren over VM-klare Ghana sist tirsdag var imponerende, og på lørdag var det Ungarn som fikk unngjelde på Amsterdam Arena.

Riktignok ga Balazs Dzsudzsak gjestene ledelsen allerede etter seks minutters spill, men et kvarter senere utlignet Robin van Persie for vertene.

Stillingen holdt seg til pause, men da Arjen Robben kom inn ved sidebytte, tok nederlenderne fullstendig over kampen. Med «The Big Four» - Robben, Sneijder, Van der Vaart og Van Persie - sammen på topp, kjørte Nederland over Ungarn og ga seg ikke før det sto 6-1 på resultattavla.

Hinket av banen
Wesley Sneijder la på til 2-1, før Robben selv økte til 3-1 etter et drøyt kvarter på banen. Senere scoret også Mark van Bommel og Eljero Elia, før Robben punkterte kampen med sitt andre mål for dagen.

Et stort skår i gleden for hjemmefansen var imidlertid at Robben måtte forlate banen to minutter før slutt med en skade i lårmuskelen. Midtbanespilleren hinket av banen, og det er uvisst hvor alvorlig skaden er. Trener Bert van Marwijk er imidlertid ikke optimistisk.

- Det ser ikke bra ut med Robben, sier han på pressekonferansen etter kampen.

Treneren forteller at Robben vil gjennomgå en undersøkelse på søndag, og blir ikke med når resten av troppen setter seg på flyet til Sør-Afrika samme dag.

- Det første som slo meg var at dette ikke kan være sant. Det er helt på slutten av den siste oppladningskampen, og alle er i god form. Så skjer dette, sier den fortvilede landslagssjefen.

Robben er ikke den eneste som plages av skader før VM-sluttspillet er i gang. Les om stjernenes forfall her:

Jon Obi Mikel: Ute av VM
Didier Drogba: - VM er over for min del
Rio Ferdinand: Skadet på første trening
Michael Essien: Ikke friskmeldt tidsnok
Michael Ballack: Her ryker VM-sluttspillet

Danmark tapte
Nederland er i gruppe med Kamerun, Japan og Danmark i VM, og spiller første kamp mot Danmark 14. juni.

Nettopp Danmark gikk på et 0-1-tap for VM-vertene fra Sør-Afrika, i en annen treningskamp på lørdag.

Katlego Mphela scoret kampens eneste mål på Soccer City i Johannesburg et knapt kvarter før full tid, og viste med det at laget har ambisjoner om å imponere i sluttspillet i eget land.

Sør-Afrika møter Frankrike, Mexico og Uruguay i gruppe A i det innledende gruppespillet.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!