Vålerenga hadde en berg og dal-bane sesong i fjor, men det er ikke bare på banen at klubben slet i fjor.

I forkant av klubbens årsmøte melder Vålerenga at AS-et gikk med et underskudd på hele 42,8 millioner. Regningen er det Magni Sport, altså Tor Olav Trøim, som tar.

Trøim er eieren av både Vålerenga Fotball AS og Magni Sport. Han er milliardær og var i mange år skipsreder John Fredriksens høyre hånd. Han er også kjent som en del av superduoen Celina Midelfart/Tor Olav Trøim.

- Det er store tall, og det er skuffende store tall med tanke på at klubben i en årrekke har uttalt at de skal oppnå et resultat som skal gjøre oss uavhengig av investor, sier talsperson i Klanen, Trond Larsen til Nettavisen.

Les også: Trøim-avgjørelsen ble utsatt. Nå har han gitt Vålerenga svar

Klubbens mål

Klubbstyrets mål er at klubben skal klare seg uten tilskudd fra eierselskapet. Det klarte Vålerenga i både 2020 og i 2021, men ikke i 2022.

I 2021 fikk klubben inn mye penger fra spillersalg, blant annet ved Aron Dønnum og Kristoffer Klaesson. I fjor valgte klubben å ikke selge de viktigste spillerne, men heller beholde dem. Dette skal være én av grunnene til at Vålerenga gikk flere titalls millioner i underskudd i 2022.

I rapporten fra årsmøtet skriver Vålerenga følgende:

«I 2022 var det et sterkt ønske fra sportslig ledelse om å styrke stallen, og eierskapet garanterte for investeringene som ble gjort i nye spillere. Det kom flere bud på våre egne spillere, men en samlet vurdering gjorde at klubben heller ville beholde spillerne i klubben for å oppnå bedre sportslige resultater».

Videre skriver de:

« Slik samarbeidsavtalen er innrettet, belastes underskuddet i AS-regnskapet, ikke hos klubben».

Les også: Vålerengas rike onkel i skvis: Må bestemme seg innen denne fristen

Saken oppdateres