Gå til sidens hovedinnhold

Stjernesmell ødela Oppsals cupdrøm

Håndballdamene til Oppsal hadde en eventyrelig sjanse til å nå cupfinalen, men "dummet" seg ut mot Halden - og tapte 31-28 i semifinalen.

OPPSAL: - Det er dritsurt, sier Arne Senstad.

Oppsal-treneren hadde gledet seg til å avslutte året med cupfinalen i Oslo Spektrum, men det kan han bare glemme.

LES OGSÅ: Oppsals nye superkeeper storspilte

Bortsett fra en god Frida Nåmo Rønning (17), så var resten av blåtrøyene langt unna det man kan forvente på dette nivået.

- Sånn som vi spiller i dag så fortjener vi ikke å komme til cupfinalen. Halden var både bedre enn oss og ville mer enn oss, sier Senstad.

Droppet festen

Oppsal inviterte til håndballfest, og nesten 1 500 tilskuere dukket opp. De fleste gikk skuffet og overrasket hjem, for dette var ikke noen god egenreklame for Oppsal.

LES OGSÅ: Oppsal mot historisk cupfinale

Greit nok at det var spennende med fire ekstraomganger, men håndballen hjemmelaget serverte var syltynn. Og det var overraskende at Oppsal ikke hadde mer å by på når de var så godt forberedt til kampen.

- Halden spilte akkurat som forventet, men vi klkarte ikke å løse det, sier Senstad.

For Oppsal presterte å gå i den samme fella i 80 minutter(!) uten å ha noen mottrekk. Halden var offensive og tøffe i forsvar, og det burde ha vært et eldorado for Oppsal hvis spillerne hadde beveget seg uten ball.

Men de sto stort sett stille, bortsett fra Frida.

- Vi prøvde å bytte på laget, men det funket ikke det heller, sier Senstad.

"Stjernene" Amanda Kurtovic og Izabela Duda var med, men de har et stykke igjen til de er i form.

Fikk alt servert

Det var kaos fra første kast.

Før pause skulle Oppsal på død og liv kjøre helt ukristiske kontringer. Det endte med fem bom før pause, tre av dem på dårlige pasninger hvor oddsen for at den ene blå skulle få tak i ballen i duell med fem røde var veldig dårlig.

Likevel sto det 12-12 til pause.

LES OGSÅ: Storspilte til tross for tap

Oppsal løp i fra til 14-12 i starten av andre, men Halden sscoret fem mål på rad og snudde kampen til ledelse 17-14 kvarteret før slutt.

Da fikk Haldens skarpeste målscorer, Martine Moen, direkte rødt kort for en takling av Amanda Kurtovic.

Oppsal snudde kampen igjen til ledelse 20-19, fem minutter før slutt. Så ble det bare surr, og Oppsal berget ekstraomganger med Frida Nåmo Rønnings 22-22 scoring to sekunder før full tid.

- Det er bare den yngste på laget som leverer, sier Senstad.

I ekstraomgangene jaget Oppsal etter hele tiden, og det hadde vært et ran om Halden hadde blit snytt for finalebilletten.

Gjestene vant til slutt helt fortjent 31-28.

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren